Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo kako će izgledati nova šetnica u centru Radoboja

Ovih dana se nastavljaju radovi,,,


Kako bi se povezala turistička infrastruktura koju čine „Hiža zagorskih štrukli“, „Hiža vinove loze“ i Muzej „Radboa“ zamišljena je ideja o 90 metara pješačke zone od samog centra Radoboja do kružnog toka, a s realizacijom projekta „Uređenje pješačke zone-šetnice“  krenulo  se početkom ljeta 2022. godine.

Ovog tjedna napravljena je betonska podloga, a  kreće se sa izradom izvedbenog projekta hortikultralnog uređenja, a zatim i sa samom sadnjom prema izvedbenom projektu bilja, cvijeća i drveća. Prostor šetnice također će dobiti i „pametnu klupu“ koja će doprinijeti inovativnom i tehnološkom miljeu pješačke zone u Radoboju.

Povezivanjem „Hiže zagorskih štrukli“, „Hiže vinove loze“ i Muzeja „Radboa“ preko projekta „Uređenje pješačke zone-šetnice“ stvorit će se jedinstvena i zaokružena cjelina koja će biti stavljena na uporabu široj društvenoj zajednici.

Šetnica urbanog i modernog tipa, tehnološki i inovativno opremljena, ekološki pozitivna i progresivna, pružat će koridor za odmor i opuštanje, isto kao i mjesto za povezivanje brojnih radobojskih turističkih i kulturnih sadržaja. Na šetnici će moći uživati mnoge generacije Radobojčana, ali i sve brojniji posjetitelji Radoboja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook