Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo kad nam stižu obilne kiše i zahlađenje


Toplinski val koji je zahvatio gotovo sve dijelove Hrvatske, prema većini prognoza tek je na početku, a najtopliji dani tek nam slijede.

Dakako, u prognozama ima naznaka da će neki dani bit 'malo lakši', no, kako izgleda, visoke temperature nastavit će se i idućeg tjedna.

Iako su dugoročne vremenske prognoze poprilično nezahvalne i mnogi prognostičari ih izbjegavaju objavljivati, jedna od najpopularnijih prognostičarskih kuća, s više od šest desetljeća tradicije, američki AccuWeather, redovito objavljuje i mjesečne prognoze po danima za čitavi svijet, a njihove su najave i prognoze u velikom postotku poprilično pouzdane.

Kad je u pitanju ovaj toplinski val, prema AccuWeatheru, on bi u Zagorju trebao završiti tek krajem idućeg tjedna.

Kako prognoziraju, temperature će za par stupnjeva pasti tek idućeg petka, dakle, za devet dana, a nakon toga najavljuju tri kišovita dana.

Kiša bi u Zagorju mogla prema tim najavama biti i poprilično obilna, a nakon nje ponovno se vraća lijepo i sunčano vrijeme, ali s najvišim dnevnim temperaturama od oko 28 stupnjeva Celzijusovih.

 

 

Bez sumnje, bit će to veliko olakšanje nakon 35 ili 36 stupnjeva, koliko prema prognozi iznose maksimalne dnevne temperature u Zagorju tijekom toplinskog vala koji je pred nama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook