Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo gdje ćete se sve moći besplatno spojiti na Wi-Fi u Pregradi

Počela je instalacija pristupnih točaka za bežični gradski internet kojeg financira Europska unija kroz inicijativu „WIFI4EU“


Počela je instalacija pristupnih točaka za bežični gradski internet kojeg financira Europska unija kroz inicijativu „WIFI4EU“. Javni besplatni Wi-Fi bit će moguće koristiti na Trgu Gospe Kunagorske, prostoru sportskog centra kod OŠ Janka Leskovara i Kunaparka, prostoru kod Glazbene škole i zgrade NK Pregrada, kod Doma zdravlja te na Kunagori kod Planinarskog doma. Cilj inicijative WiFi4EU je osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za WiFi, instaliranjem pristupnih točaka za WiFi u središtima javnog života. Vrijednost projekta je 15 tisuća eura.

U pripremi je i postupak javne nabave za uređenje dječjeg igrališta Kunapark, projekta ukupne vrijednosti 414.913,26 kn, koji je sufinanciran u iznosu od 266.850,00 kuna iz Programa ruralnog razvoja, Mjera 19, kroz lokalnu razvojnu strategiju LAG-a Zagorje-Sutla, a u provedbi su i aktivnosti u okviru projekta digitalne transformacije Grada Pregrade, koji sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetiku. Ukupna vrijednost projekta, koji je usmjeren na jačanje učinkovitosti gradske uprave i poboljšavanje usluga za građane primjenom digitalnih tehnologija, je 441.250,00 kuna, za koja je Grad Pregrada ostvario 40%-tno sufinanciranje koje iznosi 176.500,00 kn.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook