Prethodni članak
Sljedeći članak

Europol objavio fotografije najtraženijih seksualnih zlostavljača, među njima je i Hrvat

Objavom njihovih fotografija i osobnog opisa, Europol se nada da će od građana EU dobiti korisne informacije koje mogu pomoći u uhićenju nekih koji duže vrijeme izbjegavaju ruku pravde


Policiji diljem EU u prosjeku svake dvije minute prijavi se silovanje, seksualni napad ili seksualno nasilje, a žrtva takvog napada može biti bilo tko. No na meti su ipak na najčešće žene i djeca, upozorava Europol na sve više rastući problem seksualnog nasilja u EU.

I upravo zbog toga, želeći skrenuti pozornost na neke od seksualnih predatora koji duže vrijeme izbjegavaju ruci pravde, Europol je u 19 zemalja EU pokrenuo kampanju čiji je cilj konačno hvatanje takvih počinitelja. Objavom njihovih fotografija, osobnog opisa te podataka o počinjenom djelu, Europol se nada da će od građana EU dobiti korisne informacije koje mu mogu pomoći u uhićenju nekih kako kažu, europskih najopasnijih seksualnih predatora.
Radi se o 18 bjegunaca čije će fotografije i podaci biti objavljeni na stranici najtraženijih europskih bjegunaca, a plan je da se njihove fotografije sljedeća četiri tjedna vrte po medijima i društvenim mrežama. U Europolovu akciju su se uključile Belgija, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Danska, Francuska, Njemačka, Italija, Litva, Latvija, Luxemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Rumunjska, Španjolska, Švedska i UK.

 

Na popisu Europolovih najtraženijih seksualnih predatora je i hrvatski državljanin Mirko Drašković za kojeg se smatra da je u bijegu od 2010. Traži ga se jer je osuđen na tri godine zatvora zbog silovanja. Danas ima 53 godine, visok je između 171 i 175 centimetara te ima plave oči.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook