Prethodni članak
Sljedeći članak

Ela Čuček nova je Dječja gradonačelnica Grada Pregrade

U Gradskoj vijećnici u Pregradi u petak je održana konstituirajuća sjednica novog, 4. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Pregrade


U Gradskoj vijećnici u Pregradi u petak je održana konstituirajuća sjednica novog, 4. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Pregrade, na kojoj je za novu Dječju gradonačelnicu većinom glasova izabrana Ela Čuček, učenica 7.b razreda Osnovne škole Janka Leskovara, dok je njezinim zamjenikom imenovan Noel Zdolc, učenik 6.a razreda OŠ Janka Leskovara.

Predsjednicom Dječjeg gradskog vijeća imenovana je Ana Šantek, koja je obnašala dužnost zamjenice Dječje gradonačelnice u prošlom sazivu, a voditeljicom Dječjeg gradskog vijeća ponovno je imenovana Jasna Vnuk. Vijećnici novog saziva od 2021. do 2023. jesu još i Matija Baričević, Dora Bucifal, Jakov Bosnar, Mila Cesarec, Fran Čuček, Noa Čuček, Elena Drenški, Helena Krsnik, Franko Krsnik, Nika Petek, Franjo Šanjug i Alen Šoštarić.

Sjednici je prisustvovao gradonačelnik Marko Vešligaj koji je čestitao novom Dječjem gradskom vijeću na izboru i poželio im puno uspjeha u radu, a također je podijelio zahvalnice vijećnicima 3. saziva Dječjeg gradskog vijeća.- Važno je uključivati se u donošenje odluka od malih nogu jer o tome ovisi kvaliteta života koju ćete imati u ovom gradu. Sudjelovanjem u radu Dječjeg gradskog vijeća učite se građanskoj kulturi te učite kritički razmišljati i propitkivati ono što vidite oko sebe, a također i puno učite jedni od drugih. Zahvaljujem i voditeljici Jasni Vnuk na dosadašnjem trudu, ona će i dalje slušati vaše ideje i usmjeravati vas u ovom procesu, a mi ćemo kao Gradska uprava uvijek slušati što imate za reći i nastojati ostvariti vaše prijedloge kako bi život djece u Pregradi bio što bolji i kvalitetniji - rekao je gradonačelnik Marko Vešligaj. Također, gradonačelnik je napomenuo kako je upravo inicijativom Dječjeg gradskog vijeća obnovljen Kuna-park, a kontinuirano se ulaže i u sigurnost prometa, posebice uz područne škole. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook