Prethodni članak
Sljedeći članak

Edukativne radionice Muzeja Radboa

Tijekom ove godine Muzej je provodio niz dječjih radionica


Muzej Radboa tijekom ove godine provodio je niz dječjih radionica u svrhu stjecanja dodatnih znanja, vještina i vrijednosti koje su neophodne za kvalitetnije zaključivanje o zbivanjima u povijesti, tako i zbivanjima u sadašnjosti i budućnosti.

U edukativne programe koji su sufinancirani od strane Ministarstva kulture bila su uključena osnovnoškolska djeca koja su u radionicama Arheološka puzzle školica, geološka radionice „Kamen-škare-papir i rudarska radionica „Svjetlo u tunelu“ i predavanjima vezanim uz istoimene radionice i saznali nešto više o muzejskom postavu i pomoću samostalnih zadataka vježbala vještine kreativnosti i zaključivanja na konkretnih zadacima.

Prva radionica „Arheološka puzzle školica“ održala se 17. svibnja u sklopu nastave povijesti učenika OŠ Side Košutić. Učenici su sa zanimanjem pratili predavanje voditeljice radionice i svoje su zadatke prihvatili s velikim oduševljenjem.

Tema radionice za Dane otvorenih vrata, 18. listopada, bila je arheološka i geološka radionica 'Kamen-škare-papir' u kojima su učenici OŠ Side Košutić uz nastanak prapovijesne keramike mnogo toga saznali o vremenu nastanka stijena i minerala, s posebnim osvrtom na miocenski period, kada su fosilizirane biljke i životinje bile živuće, prepoznajući pritom različite uzorke stijena i minerala.

Posljednja radionica održala se 22. listopada za učenike OŠ Marija Bistrica. Oni su se u radionici „Svjetlo u tunelu“ upoznali s muzejskim postavom kratkim predavanjem o načinima korištenja i vrstama svjetla u rudokopima i opasnostima koje se kriju u rudarskim tunelima, a zatim su krenuli s radionicom. Njihove prekrasne male lampice - karabiterice rezultat su ove radionice koja će se zajedno s ostalima i dalje provoditi u sklopu edukativne muzejske djelatnosti u svrhu upoznavanje djece s našom kulturno - povijesnom baštinom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook