Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvojica maskiranih navlačila djecu u crni mercedes nudeći im novac


Tri razreda učenika četvrtih razreda Osnovne škole "Petar Kanavelić" iz Korčule jučer su se autobusima vraćali s terenske nastave iz Gorskog kotara, a tijekom zaustavljanja na autocestovnom odmorištu "Zir" u Lici, gdje se nalazi i restoran "Macola", dvije starije muške osobe nudile su djeci novac kako bi ih krcali u automobil, piše Slobodna Dalmacija.

Roditelji su u šoku, učenici uznemireni, jer ono što se inače događa u filmovima, jučer se dogodilo njihovoj djeci. Kako su nam ispričali roditelji četvrtaša kojima su se obraćali nepoznati muškarci, jedan od dvojice nasrtljivaca imao je crnu kapuljaču duboko navučenu na lice, a obojica su pokušavali dječake i djevojčice namamiti u crni automobil marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka.
- Nudili su im novac, po 10 ili 20 eura, najprije su vabili dječake, govorili su im dođi, pokazat ću ti automobil, ali dječacima je to bilo sumnjivo pa su ih odbili. Onda su krenuli na djevojčice - priča roditelj jednog od korčulanskih školaraca.

Kako Slobodna Dalmacija  doznaje od jedne majke, njezinu djevojčicu su potezali za ruku uvjeravajući je da uzme novac i sjedne u vozilo, drugi roditelj kaže kako su njegovu djevojčicu uhvatili za rame ne bi li je na silu ugurali u automobil, ali im se srećom otrgnula. - Jedan je dječak radnicu na odmorištu pitao tko su ti tipovi, a ona mu je navodno prišapnula, bilo bi vam najbolje da uđete u autobus i maknete se odavde. Po tome ispada da su te osobe ljudima poznate od prije, kako oni, tako i njihove kriminalne radnje - zaključuju uznemireni Korčulani.

Mali su otočani odlično reagirali, nitko nije pristao na zamku, a neki su od njih počeli vikati i dozivati učiteljice koje su odmah shvatile ozbiljnost situacije, "potrpale" svu djecu u autobuse i detaljno ih izbrojile. Kad su se uvjerile da su svi na broju, vozači su krenuli, a jedna je učenica, bez obzira na šok, zapamtila registraciju sumnjivog vozila.
Učiteljice su nazvale Velebita Veršića, ravnatelja škole, koji je potom o događaju obavijestio Policijsku postaju Korčula.

- Policajcima sam rekao i za registraciju automobila koju je učenica zapamtila. Kad su učenici stigli u Korčulu, sinoć oko 23 sata, odmah smo išli u postaju dati izjave. U postaju su išle učiteljice, dio učenika s roditeljima i ja. Otkad sam ravnatelj, ovakav događaj još nikad nismo zabilježili - kazao je Veršić. U policiji su se zadržali do kasno u noć, a izjave su nastavili davati i jutros, piše Slobodna Dalmacija.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook