Prethodni članak
Sljedeći članak

DVD-u Bedekovčina doniran dron za nadolazeću protupožarnu sezonu

DVD Bedekovčina jedna je od deset vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj kojima će Telemach Hrvatska donirati dron i mobilni telefon u ovogodišnjoj DRONaciji


Dobrovoljno vatrogasno društvo Bedekovčina u nadolazeću protupožarnu sezonu ulazi uz dodatak moderne tehnologije. Naime, Telemach Hrvatska jučer im je službeno uručio donaciju drona i mobilnog uređaja za upravljanje dronom.
DVD Bedekovčina jedna je od čak deset vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj kojima je Telemach Hrvatska, nakon javnog natječaja, donirala bespilotnu letjelicu i mobilni telefon u ovogodišnjoj DRONaciji. Ta je telekomunikacijska kompanija napravila dodatan iskorak u svojem dugogodišnjem društveno odgovornom projektu te, umjesto dosadašnjih pet, ove godine donira dvostruko više bespilotnih letjelica. Time je, od početka provedbe projekta 2017. godine, donacijom ukupno 25 dronova pomogla u zaštiti čak četvrtine područja Hrvatske.


„Mi u Telemachu Hrvatska vrlo ozbiljno shvaćamo našu ulogu i utjecaj u zajednici u kojoj djelujemo i cilj nam je kroz naše poslovanje i poslovne odluke ostaviti pozitivan trag u zajednici. Donacijom dronova kroz projekt DRONAcija želimo se simbolično zahvaliti vatrogascima koji svakodnevnu brinu o našoj sigurnosti i očuvanju naših šuma i prirodnih ljepota. Sigurni smo da će donirani dron i mobilni uređaj višestruko pomoći DVD-u Bedekovčina u svim budućim intervencijama“, rekla je Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja u Telemachu Hrvatska.
Korištenje dronova uvelike pomaže u svim segmentima vatrogasnih aktivnosti, olakšava vatrogascima rad i omogućuje im veću fleksibilnost, ali i sigurnost na intervencijama.


„Svjedoci smo što požari znače u otvorenom i zatvorenom prostoru i kolika je odgovornost na našim vatrogascima. Općina je svjesna važnosti ulaganja u vatrogastvo te sukladno tome izdvajamo i značajna sredstva. Od 2013. do 2020. godine u razvoj vatrogastva uložili smo nešto više od 4 milijuna i 100 tisuća kuna, a ove godine osigurano je 738.000 kuna na što sam kao načelnik izuzetno ponosan. Uz izniman kadar izrazito je važna i tehnička opremljenost naših vatrogasaca, a donirani dron i mobilni uređaj uvelike će pomoći DVD-u Bedekovčina u njihovom svakodnevnom poslu. Zahvaljujem se i u ime svih građana Općine Bedekovčina, Telemachu Hrvatska na ovoj vrijednoj donaciji“, izjavio je Darko Ban, načelnik Općine Bedekovčina.
Uoči preuzimanja donacije, vatrogasci DVD-a Bedekovčina imali su općenitu virtualnu, a potom i terensku edukaciju u Bedekovčini kako bi učinkovitije upravljali dronom kada im zatreba, u organizaciji Telemacha Hrvatska i u suradnji s partnerom ''Geomatikom Smolčak''.
„U našem radu, koji uključuje zaštitu ljudi, prirode i imovine, nužno je da smo uvijek pripravni i predani. Primljeni dron i mobilni uređaj zaista će nam puno pomoći kako bismo bili još brži i funkcionalniji u našem poslu, i radujemo se upotrijebiti ga već u prvoj idućoj intervenciji. Zahvaljujemo se Telemachu Hrvatska na ovoj donaciji“, rekao je Željko Odak, predsjednik DVD-a Bedekovčina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook