Prethodni članak
Sljedeći članak

DVD Đurmanec opremljeniji za novo navalno šumsko vozilo


Nakon jedanaest godina kad je zadnji put obnovljen vozni park kupnjom autocisterne, vozni park DVD-a Đurmanec bogatiji za novo potpuno opremljeno lako šumsko navalno vozilo marke Mercedes koje je preuzeto u Zagrebu na poligonu Policijske akademije.

 

Navedeno vozilo DVD-u Đurmanec dodijeljeno temeljem natječaja koji je 2018. godine raspisalo MUP-a u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, a koji je financiran iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija u iznosu od 85% uz 15% nacionalne komponente. Budući da velik dio Općine Đurmanec prekrivaju šume DVD Đurmanec u suradnji s Općinom prijavio se na navedeni natječaj s potrebom lakog navalnog šumskog vozila.
Pozitivni rezultat natječaja stigao je u veljači 2020. g. kada je i potpisan ugovor s rokom isporuke 18 mjeseci. Na veliku radost svih članova DVD-a i mještana Općine Đurmanec vozilo je isporučeno 25.03.2021.g., dakle pet mjeseci prije roka.

 

Potrebno je istaknuti da se radi o suvremenom vatrogasnom vozilu potpuno opremljenom vrijednosti preko 2 milijuna kn. - Ovom prilikom zahvala svima koji su pomogli na realizaciji ovog projekta koji je za našu Općinu od iznimnog značaja, posebno načelniku Općine, saborskom zastupniku Žarku Tušeku, Ministarstvima i Vladi RH koji su osmislili ovaj program koji je omogućio da i manja vatrogasna društva imaju priliku obnoviti svoj vozni park - zahvaljuju se u DVD-u.

 

Potrebno je napomenuti da je DVD Đurmanec pred sklapanjem ugovora za kupnju zemljišta kako bi se krenulo u izradu projektne dokumentacije za izgradnju novog vatrogasnog doma prema najsuvremenijim standardima, za što će se DVD također u pogledu financiranja javiti na buduće natječaje EU.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook