Prethodni članak
Sljedeći članak

Dva vozača autima sletjela s ceste i ozlijedila se. Oba napuhala točno 2,22 promila


Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije u vezi s navedenim događanjima.

Utorak je bio koban za dvojicu vozača na zagorskim cestama. Obojica su, jedan u Krapina Selu nešto iza 13 sati, a drugi u Lovrećim Selima nešto pirje 21 sat, sletjela s ceste te pritom zadobila lakše tjelesne ozljede. 

No, ono što se vidi iz današnjeg priopćenja Policijske uprave krapinsko - zagorske, obojica su bila 'mrtva pijana', a posebno je zanimljiv podatak o koncentraciji alkohola u krvi kojeg su imali. Obojica su, naime, napuhala točno 2,22 promila.

Evo što je policija navela u priopćenju:

"Jučer, 30. kolovoza oko 13,15 sati u mjestu Krapina Selo došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Do prometne nesreće je došlo jer se 44-godišnji hrvatski državljanin osobnim vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao van ruba kolnika tijekom čega je došlo do slijetanja vozila s kolnika i prevrtanja. Vozač je ozlijeđen, prevezen u Opću bolnicu Zabok gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede. Daljnjim nadzorom utvrđena mu je koncentracija od 2,22 promila alkohola u organizmu, te je uhićen. Protiv vozača biti će podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom kaznom zatvora od 60 dana, novčanom kaznom u iznosu od 2.300,00 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Isto tako jučer, 30. kolovoza oko 20,45 sati u mjestu Lovreća Sela došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.
Vozač 56-godišnji hrvatski državljanin, osobnim vozilom je zbog ne kretanja što bliže desnom rubu kolnika sletio s ceste i prevrnuo se. Vozač je prevezen u Opću bolnicu Zabok gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede i zadržan je na promatranju. Nadzorom vozača utvrđeno je kako je upravljao vozilo s 2,22 promila alkohola u organizmu, te protiv vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz čl.47. i čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa! Preveliko samopouzdanje u vlastite vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila u trenu može dovesti do tragedije, obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Apeliramo na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu jer alkohol negativno utječe na vozačke sposobnosti, čime se uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba."

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook