Prethodni članak
Sljedeći članak

DRŽAVNO NATJECANJE: Znanje iz geografije pokazat će 139 učenika iz svih krajeva Lijepe naše

Jučer je u Hotelu Well u Termama Tuhelj prigodnom svečanošću otvoreno jubilarno 30. državno natjecanje iz Geografije za učenike osnovnih i srednjih škola


Osnovna škola Lijepa naša u Tuhlju domaćin je državnog natjecanja iz Geografije koje se održava od 5. do 7. lipnja. 139 natjecatelja, 101 mentor i 23 članova Povjerenstva pristiglih iz svih krajeva Hrvatske smjestili su se u Termama Tuhelj gdje je sinoć natjecanje svečano otvoreno.


Gostima u prepunoj konferencijskoj dvorani Hotela Well dobrodošlicu su zaželjeli ravnateljica OŠ Lijepa naša iz Tuhlja Snježana Romić, načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja te zamjenica župana KZŽ Jasna Petek. Mladim geografima zaželjeli su ugodan boravak u zelenoj „Bajci na dlanu“, dobro znanje i sreću na natjecanju te nova poznanstva uz ugodno druženje.


Potom se prisutnima obratio predsjednik Hrvatskog geografskog društva Mladen Maradin istaknuvši kako se ove godine obilježavaju dvije vrijedne obljetnice vezane uz hrvatsku geografiju: 30. državno natjecanje te 140 godina geografije na Sveučilištu u Zagrebu. Okupljenima su se također obratile visoke gošće: ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać te predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja, ujedno i izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića Vesna Šerepac, koje su također učenicima poželjeli puno uspjeha na natjecanju te ugodno druženje u tuheljskom kraju.


U kulturno-umjetničkom dijelu prigodni program s naglaskom na kajkavskom izričaju izveli su učenici OŠ Lijepa naša uz goste iz glazbenih škola iz Pregrade i Zaboka, zasluživši veliki pljesak i simpatije publike. Natjecanje je otvorila predsjednica Vijeća učenika škole domaćina Petra Franceković.

U utorak i srijedu će se ujutro u OŠ Lijepa naša u Tuhlju održati natjecanje učenika koji su postigli najbolje rezultate iz geografije na županijskim razinama natjecanja u kategorijama od 5. razreda osnovne škole do završnih razreda srednjih škola. Stručno-znanstveni skup za mentore u Hotelu Well Termi Tuhelj održat će se u utorak, 6. lipnja s početkom u 9.30. Srijeda je namijenjena za posjet Muzeju „Staro Selo“ Kumrovec za natjecatelje te proglašenje najboljih i zatvaranje natjecanja s početkom u 15 sati u Hotelu Well u Termama Tuhelj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook