Prethodni članak
Sljedeći članak

DRŽAVNI VRH: Ovo je najjači potres u zadnjih 140 godina

Građanima su se obratili premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović

  • foto: Index.hr livestream

    foto: Index.hr livestream


Nakon hitnog sastanka državnog vrha zbog potresa, građanima su se obratili premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović, koji su istaknuli da je potres bio najjači u zadnjih 140 godina, prenosi Index.hr.

-Pozivamo sve građane na oprez. Mi ćemo za sada preporučiti da svi budu izvan zgrada. Nema potrebe za velikim odlascima na benzinske crpke. Imali smo dvije kontradiktorne poruke, prvo ostanite doma, a onda je bio potres. Seizmolozi će vam reći što struka ima reći o potresima i dodatnim podrhtavanjima. Intenzivirat ćemo sve aktivnosti i upravljat ćemo ovom krizom, kao i krizom oko virusa. Molimo sve građane da slušaju isključivo Stožer – istaknuo je premijer Plenković.

Dodao je da je angažirana vojska i sve službe Grada Zagreba da krenu u raščišćavanje šteta po Zagrebu te se nastoji da se što prije osposobe prometnice, piše Index.hr.

Bit će angažirani statičari da sukladno informacijama pregledaju zgrade. - Nitko sada ne može znati koliko su oštećene zgrade, posebno starije - rekao je Plenković i dodao kako će poseban fokus biti na bolnice, prenosi Index.hr.

Predsjednik Republike Zoran Milanović građanima je poručio da slušaju vijesti i informacije od nadležnih, a to je u ovom slučaj Stožer civilne zaštite. - Oni postoje upravo radi ovakvih situacija. Sve drugo što slušate u javnosti možete zanemariti - rekao je Milanović.

 


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook