Prethodni članak
Sljedeći članak

Društvo 'Rudolf Perešin' darovalo nekretninu sa Spomen hižom Općini Gornja Stubica

U Galeriji pod Lipom u nedjelju 16. veljače održana je 12. po redu skupština Društva „Rudolf Perešin“, kojoj su prisustvovali gotovo svi članovi, među kojima i Ljerka Perešin, supruga pilota Rudolfa Perešina


U Galeriji pod Lipom u nedjelju 16. veljače održana je 12. po redu skupština Društva „Rudolf Perešin“, kojoj su prisustvovali gotovo svi članovi, među kojima i Ljerka Perešin, supruga pilota Rudolfa Perešina.

Nemjerljiv doprinos

Skupštini je nazočio i općinski načelnik Jasmin Krizmanić. Svi prisutni članovi Društva zajedno s načelnikom općine izrazili su zahvalnost dosadašnjem vodstvu Društva, a posebno vlč. Ivanu Levaku koji je dosadašnjem djelovanju Društva i gradnji Spomen hiže „Rudolfa Perešina“ dao nemjerljiv doprinos. Zahvala je izrečena i Željku Lisaku, kao i svim dosadašnjim donatorima. Uvod u Skupštinu dala je Ljerka Perešin, obavještavajući sve nazočne o tome kako je važno da Spomen hiža sa svojim zemljištem, od strane Društva „Rudolf Perešin“ bude predana Općini Gornja Stubica, koja će u budućnosti voditi brigu o Spomen hiži te nastaviti njezinu izgradnju sredstvima koja su preko Ministarstva branitelja i Vlade RH, Grada Zagreba i Krapinsko – zagorske županije već doznačena Općini Gornja Stubica.

Novo vodstvo društva

Na Skupštini je jednoglasno izabrano novo vodstvo Društva. Dubravko Škrlin Hren izabran je za predsjednika, Stjepan Lešković za dopredsjednika i Josip Čulig za tajnika. Usvojen je i dopunjeni Statut Društva te je jednoglasno donesena Odluka kojom Društvo „Rudolf Perešin“ daruje nekretninu sa Spomen hižom Rudolfa Perešina u Jakšincu Općini Gornja Stubica koja će nastaviti gradnju i dovršenje Spomen hiže te je s okolišem održavati, uz uvjet da Društvo „Rudolf Perešin“ ima svoje sjedište i svoje prostorije za djelovanje u Spomen hiži. U Društvo „Rudolf Perešin“ primljeni su i novi članovi: Josip Lešković, Krunoslav Hikec, Marija Labaš i Marko Dinjar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook