Prethodni članak
Sljedeći članak

Drugi potres danas na Banovini: "Ovaj je bio najjači do sad; gadno je zdrmalo"

Svjedoci tvrde kako je potres bio najjači do sada i da se osjetio čak i na zagrebačkom području, a neki su ga osjetili i u Zagorju


Nakon što je tijekom jutra sisačko područje podrhtavalo 2,3 po Richteru, nešto prije 15 sati, točnije oko 14:47 s epicentrom u blizini Siska, zabilježen je jači potres, javlja RTL.

Kako nam javljaju čitatelji, bio je daleko snažniji od onog prethodnog, ali EMSC javlja kako je magnituda iznosila 2,7 po Richteru. S druge strane, mađarska služba navodi kako je iznosio 3,5 po Richteru. 

Seizmografi hrvatske Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom 5 km zapadno od Siska, navode iz službe pa dodaju kako je magnituda potresa iznosila 3.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice.

Svjedoci tvrde kako je potres bio najjači do sada i da se osjetio čak i na zagrebačkom području, a neki su ga osjetili i u Zagorju. 

"Gadno zdrmalo, sve je u kući zazvonilo", navode jedni. "Tutnjava, na balkonu se zaljuljale staklenke, bor zaigrao u kući", tvrde drugi, piše RTL.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook