Prethodni članak
Sljedeći članak

Drugi krug u Zaboku, Oroslavju i Klanjcu


U Donjoj Stubici prema prvim neslužbenim podacima DIP-a nadmoćno je pobijedio aktualni gradonačelnik Nikola Gospočić s 83, 01 %.

HDZ-ov Ivica Kupinić osvojio je 8,77% odnosno 95 glasova, a Brankica Bubanko iz Domovinskog pokreta osvojila je 6, 569%. Obrađeno je svih 11 biračkih mjesta.

 - Ovo je neočekivano visoki rezultat. Zahvaljujem se svima koji su izašli na izbore te svima koji su glasali za mene i moju listu. Ovo je pokazatelj da smo ove 4 godine radili kvalitetno i da su građani prepoznali naš rad i nastojanje da Stubica bude bolje i kvalitetnije mjesto – komentirao je gradonačelnik Nikola Gospočić, konstatiravši i veliko zadovoljstvo što je koalicija koja je bila na čelu grada u protekle 4 godine dobila 11 od ukupno 13 vijećnika,

U gradu Zlataru Jasenka Auguštan – Pentek (SDP) osvojila je pobjedu u prvom krugu s 56,29 % glasova. Darinka Sviben (HDZ) osvojila je 26,39% glasova, a Davor Kljak (Reformisti)15 %. Obrađeno je 5 od 8 biračkih mjesta.
- Hvala svim mojim sugrađanima koji su u Zlataru uvidjeli promjene na bolje. Hvala na povjerenju i stvarno ću se potruditi da zajedno sa svojim timom stvaramo još ljepši Zlatar - rekla je Auguštan  - Pentek.

Drugog kruga, prema privremenim rezultatima, nema ni u gradu Krapini. Zoran Gregurović (HDZ) osvojio je 60,42 % glasova, Irena Šafranko (SDP) 16,28%, Adalbert Turner Juci (GLAS, Laburisti) 09,11%, Ivan Bajcer (ZS) 5,26%, Nenad Sikirica (HNS) 5,01%, a Dražen Strabić (DP) 1,75%. Obrađeno je 8 od 18 biračkih mjesta. - Prvi sam gradonačelnik u Krapini koji se kandidirao za treći mandat i prvi sam gradonačelnik koji ga je i osvojio. Ovim putem želim zahvaliti svim sugrađanima na povjerenju koje su mi dali i koje su dali listi za Gradsko vijeće kojoj sam bio na čelu. Želim zahvaliti svim sugrađanima koji su svoj glas dali i drugim protukandidatima. Ono što želim danas posebno istaknuti – politička utakmica je završena i mi moramo dalje gledati što nas spaja, a ne što nas razdvaja. Spaja nas ljubav prema Krapini i ponavljam ono što sam ponavljao i prije prijašnjih izbora, treba sljedeće četiri godine u Krapini biti jedna stranka, a to je Krapina. Želim zahvaliti posebno svojoj obitelji jer bez njihove podrške i stpljenja, teško da bih ušao u ovu utakmicu, ali još jednom ponavljam, hvala svima koji su mi dali povjerenje, koji su mi dali glas, kao i listi kojoj sam bio na čelu. Hvala i svima koji su dali svoj glas drugim političkim opcijama, trebamo gledati što nas spaja, a to je ljubav prema Krapini. Vjerujem da su građani prepoznali da se u Krapini puno radilo, da se radi, a isto tako namjeravamo nastaviti i dalje. Rezultat u prvom krugu od otprilike 60 % kada nas je bilo 6 kandidata u utakmici, vjerovao sam u dobar rezultat, ali me malo iznenadio. Isto tako i lista za Gradsko vijeće koja je prema ovom sadašnjim podacima koje imamo osvojila 10 od 15 mandatau Gradskom vijeću, to je impresivan rezultat – rekao je Gregurović. Prokomentirao je i kampanju. - Što se tiče kampanje, ja sam se trudio voditi afirmativnu kampanju, da prezentiramo sve no što je napravljeno, ono što planiramo napraviti. Čast pojedincima koji su vodili takvu kampanju, na žalost bilo je i onih koji su vodili kampanju koja nije bila ugodna ni za mene ni moju obitelj, no to je stranica koju želim što prije okrenuti i zaboraviti i vjerujem da će doći do onoga - denimo glave skup – rekao je Gregurović.

U Pregradi gradonačelnik ostaje Marko Vešligaj (SDP). On je osvojio 73, 76 % glasova, iza sebe daleko ostavio dvoje protukandidate Lauru Cajhen (HDZ, HSU) s 14, 31% glasova i Vesnu Liber iz Domovinskog pokreta sa 7,40% glasova

U Zaboku ide drugi krug izbora. Ivan Hanžek (SDP) ima 44, 21posto glasova, a Petar Vrančić (HDZ) 26 % . Krešimir Končevski 13,24%, Branko sadaić 9,14%, Zvonko Moštak 2,71% I Andrea Jerneić 2,54%. Obrađeno 15 od 16 biračkih mjesta.

-Zahvaljujem svim građanima Zaboka koji su izašli dan na izbore i time dali do znanja da im je stalo do sadašnjosti i budućnosti našeg grada. Želim čestitati svim kolegicama i kolegama sa zajedničke liste za izbor u Gradsko vijeće. S obzirom da broj kandidata ide u drugi krug izbora. Čestitam kolegi Petru Vrančiću iz HDZ-a na plasmanu u drugi krug. Vjerujem da će u narednih 14 dana korektnim predstavljanjem i prezentacijom naših programa građani donijeti odluku u drugom krugu – rekao je Ivan Hanžek. Na pitanje kako bi ocijenio kampanju rekao je da su politički protivnici iz HDZ-a bili izuzetno korektni, ostali su sebi na sramotu prezentirali svoj karakter i svoje namjere kroz javne istupe - rekao je  Hanžek.

Zadovoljni smo rezultatom je građani Zaboka nisu poklonili povjerenje niti jednoj političkoj opciji, na način da bi mogla složiti većinu ili da je sadašnji gradonačelnik pobijedio u prvom krugu.  Ako gledamo matematički, preostali broj glasova koje su dobili ostali protukandidati veći je od onoga kolika je razlika između nas dvojice koji smo ušli u drugi krug.  U drugom krugu je po meni sve otvoreno. Isto tako ni jedna politička opcija ni SDP s  partnerima ni mi s partnerima ne možemo bez nezavisnih vijećnika složiti većinu. Otvoreni smo za razgovore i dogovore, vjerujemo da ćemo složiti većinu Gradskom vijeću i pobijediti u drugom krugu – komentirao je Petar Vrančić, najavivši i dalje korektnu kampanju u dosadašnjem tonu s argumentima i činjenicama, zahvalivši se svim biračima, koji su im ukazali povjerenje, kao i protukandidatima.

U Oroslavju ide drugi krug. Protukandidat u drugom krugu HDZ -ovom aktualnom gradonačelniku Emilu Gredičaku (HDZ) trebao bi biti Viktor Šimunić. Gredičak je osvojio 32,01 posto, a Šimunić 28,18 % glasova.

I građani Klanjca morat će izabrati gradonačelnika u drugom krugu. U drugom krugu sučelit će se Zlatko Brlek (SDP)  koji je u prvom krugu dobio 49,91% glasova i Igor Jambrešić (HDZ) 27,08%,

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook