Prethodni članak
Sljedeći članak

Dramska večer četvrtaša OŠ Josipa Broza Kumrovec


U OŠ Josipa Broza Kumrovec u petak je u večernjim satima 4. razred održao priredbu pod nazivom „Dramska večer“ kako bi skupili dobrovoljne priloge za odlazak u Školu u prirodu.

Pod mentorstvom učiteljice Marine Sušec pripremili su im četiri igrokaza, Kak je negdar bile (Zbornik priredaba, Nevenka Puh) gdje su prikazali kroz bakine priče svojoj unuci kako je nekada izgledao život djece i mladih. U igrokazu Na paši (Pavica Iveković) učenici su prikazali kako su se djeca nekada igrala dok su čuvala krave te su kroz igru ispričali su legendu o Veroniki Desinićkoj.

Odlučili su i upoznati prave naivce iz Hlebina, ali ipak je zanimljivi bio Dudek pa su odlučili su i prikazati Gruntovčane, odnosno kako je Dudek skoro postao slikar. Iako su još mali, zanimljiv im je bio i Shakespeare, ali u modernoj verziji pa su u dramsko-scenskoj igri Zabrinuti Kekespeare (Maštarije, Sonja Sefererović-Bosak) prikazali ljubav između Gromea i Tulije. Zadnji igrokaz Our planet Earth izveli su na engleskome jeziku pod vodstvom učiteljice Ane

– Učenici četvrtog razreda dugo su i marljivo pripremali igrokaze i dramsko-scenske igre kako bi pokazali da kazalište ne postoji samo u velikim svjetskim dvoranama i gradovima, već i u malim mjestima i školskim dvoranama. Na kraju smo se svi zasladili kolačima koje su pripremile mame za svoje glumce. Hvala svima koji su posjetili Dramsku večer i podržali rad malih, ali velikih umjetnika u 4. razredu – rekla je učiteljica Marina Sušec.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook