Prethodni članak
Sljedeći članak

Dramatična snimka! Ovo je trenutak kada je 'projektil' pogodio vatrogasca Josipa. Evo što ga je spasilo


Trebala je to biti rutinska intervencija, ali je postala jedna od onih koje se prepričavaju. Srećom, neće se pamtiti po zlu. Iako vatrogasci na sebi imaju tridesetak kilograma opreme, veću nesreću je spriječila mala akcijska kamera.

"U jednom trenutku nešto je eksplodiralo, doletjelo na mene. Pogodilo je kameru i tu lijevu stranu ramena. Kad se to sve ohladilo prijetio sam da imam nekakvu modricu na lijevom ramenu, a prvenstveno vidi se i oštećenje na kameri kako je baš lupilo u nju", rekao je vatrogasac Josip Špelić, za RTL danas.

Na pitanje što je prvo mislio da se uopće događa, Josip kaže: "Na pitanje što je prvo mislio da se uopće događa, Josip kaže: "U tome je bilo građevinskog materijala, odnosno otpada, pa smo pretpostavili da u njemu postoje i limenke. Imao sam sreću da je pogodilo u kameru. Tog sam se trenutka instiktivno odmaknuo".

"Još jednom se pokazalo da nema uobičajene, rutinske vatrogasne intervencije. Taj dan, zaista, od početka je bilo cijeli niz požara, niz baš čudnih situacija koje su kulminirale eksplozijom spreja", rekao je Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Ove vrste malih kamera ima svaka zagrebačka postaja. Koriste ih iz više razloga.

"One služe isključivo za dokazivanje prvih naših postupaka na mjestu intervencije, ali također za nastavu i obuku jer se na njima može puno toga naučiti. Pogotovo za neke situacije koje su rjeđe i za neke naše nove djelatnike", rekao je Jembrih.

Doletjela boca izbit će Josipu i nešto novca iz džepa. Zagrebački vatrogasci imaju običaj da onaj koji postane vijest, a to je u njihovu slučaju uvijek u pozitivnom kontekstu, narednih dana časti ekipu.

Video pogledajte ovdje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook