Prethodni članak
Sljedeći članak

Dragovoljno predao policiji devet metaka

U sklopu akcije 'Manje oružja, manje tragedija'


U ponedjeljak je jedna osoba u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“ policijskim službenicima dragovoljno predala devet metaka cal 7,9 mm.

Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije "Manje oružja - manje tragedija", odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju s napomenom da građani ne donose sami oružje, streljivo i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Apeliramo na građane, u slučaju pronalaska eksplozivne naprave, oružja ili streljiva nazovite na broj 192 ili najbližu policijsku postaju, radi zaštite sebe i drugih ne bacajte takve naprave u smeće, u prirodu ili slično, jer dragovoljna predaja vremenski je neograničena.

Zaštitite sebe i bližnje, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook