Prethodni članak
Sljedeći članak

Doznajemo nove detalje o prosvjednicima antimaskerima : Prijavu dobila i učiteljica koja je učenike iz Krapinskih Toplica na Facebooku nazvala "mladim pesima"

Za sedam osoba policija još utvrđuje tko su


Policija je danas objavila kako je prijavila osam osoba, a među njima su i roditelji učenika koji ne žele da njihov sin stavi masku od ulaza u školu do učionice. Dosad je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno 26 prekršaja ispred škole u Krapinskim Toplicama - jedan prekršaj po čl.6. Zakona protiv javnog reda i mira (narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem), pet prekršaja iz 7. i čl. 11.  Zakona o javnom okupljanju (neprijavljeno javno okupljanje na mjestu gdje je to zabranjeno), sedam prekršaja po čl.47. st.2. t.9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (nenošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru),  13 prekršaja iz čl.16. Zakona o osobnoj iskaznici (odbijanje davanja osobne iskaznice na uvid, na traženje službene osobe), piše Index.hr

Osim osam osoba koje je prijavila, policija, doznajemo, za još sedam osoba utvrđuje identitet na snimkama od proteklih dana. 

Kako smo doznali, otac dječaka Kristijan Gaćina prijavljen je dva puta za nenošenje maske u četvrtak i petak pri ulasku u školu.  U petak je prijavljen i zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju, konkretno članaka 7 i 11 koji se odnose na neprijavljeno javno okupljanje na mjestu gdje je to zabranjeno (školska ustanova).

Majka dječaka je prijavljena po Zakonu o osobnoj iskaznici jer u ponedjeljak policajcima nije željela dati na uvid osobnu. 

Index doznaje da je među prijavljenima Bernarda Jug koja figurira kao osoba koja najviše potiče na prosvjede pred školom u Krapinskim Toplicama. Ona iznimno aktivno sudjeluje u grupi u kojoj se odvijaju dogovori za prosvjeda, a jako je aktivna i na svojim društvenim mrežama pozivajući prosvjednike da se pridruže prosvjedu i huškajući na novinare, ravnatelja, djelatnice centra za socijalnu skrb...

Gospođa Jug, inače učiteljica, jučer je na svojem Facebooku objavila post na koji nemamo komentara jer njezine riječi sve govore :

„(...) No, mladi pesi uče lajati od starih pa ne čudi što laju mladi kad su i brojni stariji stanovnici Krapinskih Toplica jučer dobacivali roditeljima i Nikoli! Sramota od sela! No, i dalje se nadamo da nisu svi tamo takvi, Nikola i njegovi roditelji su već dokaz da nisu svi, ali čekamo i ostale tamo koji na sve ovo šute jer se boje svojih sumještana koji zbog članstva u kriminalnim partijama ne samo da podržavaju, nego i sudjeluju u progonu djeteta i njegove obitelji. Nisko ste pali, Zagorci dragi!“

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook