Prethodni članak
Sljedeći članak

Dostavite prijedloge za dodjelu priznanja Grada Krapine

Rok za dostavu prijedloga je 5. studeni 2021. godine


Odbor za priznanja Grada Krapine objavio je Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu priznanja Grada Krapine za 2021. godinu.

Javna priznanja Grada Krapine su:
1. Nagrada za životno djelo Grada Krapine
2. Priznanje počasni građanin Grada Krapine
3. Povelja Grada Krapine
4. Plaketa Grada Krapine
5. Grb Grada Krapine
6. Mala plaketa Grada Krapine.


Nagrada za životno djelo Grada Krapine dodjeljuje se fizičkim osobama za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa te unapređenju gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture, zdravstva, socijalne skrbi, sporta i drugih oblika društvenog života značajnih za Grad Krapinu, kada se ocijeni da su te osobe sve svoje objektivne mogućnosti unijele u odnosno djelo i u tome postigle svoj neponovljiv rezultat koji predstavlja izuzetan doprinos razvitku i ugledu Grada Krapine.


Počasnim građaninom Grada Krapine može se proglasiti građanin Republike Hrvatske ili strani državljanin koji je svojim radom, znanstvenim ili političkim djelovanjem značajno pridonio napretku i promicanju ugleda Grada Krapine, ostvarenju i razvoju demokracije i mira u Republici Hrvatskoj ili svijetu te napretku čovječanstva. Počasnim građaninom Grada Krapine ne može se proglasiti osoba koja ima prebivalište na području Grada Krapine.


Povelja Grada Krapine dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama, za osobite uspjehe postignute u području razvoja društvenih odnosa i unapređenju gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture, zdravstva, socijalne skrbi, sporta i drugih oblika društvenog života od posebnog značaja za Grad Krapinu.


Plaketa Grada Krapine dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama za uspjehe postignute u razvoju društvenih odnosa i unapređenju gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture, zdravstva, socijalne skrbi, sporta i drugih oblika društvenog života od značaja za Grad Krapinu.


Grb Grada Krapine dodjeljuje se građanima Grada Krapine, ostalim građanima Republike Hrvatske, te građanima drugih zemalja za zasluge u općem razvoju demokracije i napretka čovječanstva te razvoju međunarodne suradnje.
Mala plaketa Grada Krapine dodjeljuje se učenicima i studentima koji svojim postignućima, ostvarenjima u radu i stvaralaštvu na poseban način promiču Grad Krapinu.


Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja moraju biti pismeno obrazloženi i sadržavati:
- ime i prezime odnosno naziv podnositelja prijedloga,
- prebivalište ili sjedište podnositelja prijedloga,
- osobno ime ili naziv pravne osobe na koju se prijedlog odnosi uz navođenje osnovnih podataka o osobi,
- naziv javnog priznanja i područje za koje se podnosi prijedlog,
- iscrpno obrazloženje prijedloga odnosno postignuća i doprinosa radi kojih se predlaže dodjela priznanja,
- odgovarajuću dokumentaciju kojom se potvrđuju navodi iz prijedloga (dosadašnje nagrade, objavljeni radovi, stručne kritike i ocjene, natjecateljski rezultati i slično).


Prijedlog za dodjelu javnih priznanja može se dati i posmrtno.


Gradonačelnik Zoran Gregurović poziva sve građane, udruge, vjerske zajednice, političke stranke, trgovačka društva, ustanove te druge pravne osobe na dostavu svojih prijedloga, a poseban značaj daje Maloj plaketi koja se dodjeljuje učenicima i studentima koji svojim postignućima i ostvarenjima u radu i stvaralaštvu na poseban način promiču Grad Krapinu. - Izrazito mi je drago što ćemo nagraditi i naše vrijedne učenike i studente koji promoviraju naš Grad i svojim znanjem, uspjesima i trudom promiču razvoj Krapine. Uvjeren sam da će nagrade samo dodatno potaknuti njihov trud i rad i da će nas i ubuduće činiti ponosima - rekao je gradonačelnik Gregurović.


Prijedloge za dodjelu priznanja molimo dostaviti osobno ili poštom na adresu: Grad Krapina, Odbor za priznanja Grada Krapine, Magistratska 30, Krapina.
Rok za dostavu prijedloga je 5. studeni 2021. godine.
Sve informacije o javnom pozivu kao i sam javni poziv možete naći na službenoj web stranici Grada Krapine – www.krapina.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook