Prethodni članak
Sljedeći članak

'Došla sam na zgarište, prizor je prestrašan. Molim Vas sve, preklinjem, da im pomognemo'


Proteklih smo dana pisali o stravi koja se dogodila u Zagorju i koja je malo koga ostavila ravnodušnim. Naime, u obiteljskoj kući kod Krapinskih Toplica izbio je požar kojeg je podmetnuo sin vlasnice kuće, u kojoj je ozlijeđen dvadesetogodišnjak, počiniteljev sin.

Obavljenim očevidom policijskih službenika u suradnji s inspektorom zaštite od požara utvrđeno je kako je do požara došlo u prostoriji potkrovlja obiteljske kuće uslijed zapaljenja zapaljive tekućine otvorenim plamenom te se požar proširio na cijelo potkrovlje i krov. Policija je počinitelja uhitila, a na Facebooku nisu izostale mnoge reakcije od kojih izdvajamo onu koja preklinje da se Zagorci i Zagorce udruže, pokažu empatiju i pomognu obitelji jer svaka gesta ljubaznosti i podrške ovoj obitelji značit će puno u ovim izazovnim vremenima.

'Obraćam Vam se u ime obitelji Magdić iz Krapinskih Toplica, Gregurovec 3 b. Naime, u kući žive baka i unuk Leonardo od dvadeset godina. Njegov je otac polio benzinom kuću. Vatra je zahvatila i Leonarda pa je noć proveo u bolnici. Danas sam došla na zgarište. Prizor je bio prestrašan. Baka koja nas je dočekala, od oko osamdesetak godina, rekla je da će ostati živjeti u jedinoj prostoriji koja je čitava, mada strop ne izgleda sigurno. U kući nema ni vode ni struje, a ne može se ni disati od čađe. Baka je srčani bolesnik i treba na operaciju srca. Uz to je i dijabetičar, a ima i astmu. Unuk se trudi počistiti zgarište, ali bojim se da se ta kuća više neće moći obnoviti.
Molim Vas za pomoć, trebalo bi postaviti barem ceradu.
Molim Vas sve, preklinjem, da im pomognemo.
Unuku je izgorio i novčanik u kojem je bila kartica tekućeg računa', stoji u objavi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook