Prethodni članak
Sljedeći članak

Doris Tkalčević učenica generacije ŠUDIGO-a, Pavel Novak najbolji maturant glazbenog odjeljenja

Na svečanoj podjeli učenicima Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok uručene su završne svjedodžbe, svjedodžbe 4. razreda, europass te podijeljene pohvalnice i nagrade učenicima koji su postigli zapažene rezultate i svojim zalaganjem posebno se istaknuli tijekom srednjoškolskog obrazovanja


Na svečanoj podjeli učenicima Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok uručene su završne svjedodžbe, svjedodžbe 4. razreda, europass te podijeljene pohvalnice i nagrade učenicima koji su postigli zapažene rezultate i svojim zalaganjem posebno se istaknuli tijekom srednjoškolskog obrazovanja. Sva četiri razreda je odličnim uspjehom završilo 12 učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, među kojima je učenicom generacije proglašena Doris Tkalčević, koja je završila dva zanimanja – srednju glazbenu školu te smjer medijski tehničar te ujedno kroz cijelo školovanje promovirala svoju školu i svoja zanimanja.

 

- Ova školska godina je bila specifična i posebna, osobito drugo polugodište gdje smo većim dijelom radili online. Nastojimo uvijek najbolje izvući iz onoga u čemu jesmo, profesori su jednostavno takve osobe koje se mogu prilagoditi i koje iz teških situacija mogu izvući ono najbolje i najučinkovitije – rekla je ravnateljica ŠUDIGO-a Božica Šarić, koja je također naglasila kako je i ova svečanost održana u posebnim okolnostima, uz sve epidemiološke mjere.

 

- Veoma sam tužna što se moram oprostiti sa svojim kolegama i profesorima, no također sam i sretna što sam došla do ovoga i veselim se novim životnim iskustvima. Drago mi je i da je škola uvidjela moj potencijal i uloženi trud u posljednje četiri godine – rekla je Doris Tkalčević, koja nakon srednjoškolskog školovanja planira upisati Glazbenu akademiju u Zagrebu, smjer instrumentalist violinist.

Okupljene učenike i nastavnike pozdravio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar: „Imam ogromno povjerenje u mlade ljude. Gledam ih kako su puni znanja i puno širih pogleda nego što je to bila moja generacija, koja je odrasla u sasvim drugim okolnostima. Činjenica je da svijet nikad nije bio manji i nikad nije bilo veće mogućnosti da se dođe do određenog cilja. Ako ste radoznali i imate volju za učenje, onda stvarno ne postoje ni granice ni ciljevi koje ne možete doseći. Iskoristite tu šansu! – rekao je župan Kolar te potom uručio bon od 2.000 kuna Pavelu Novaku – učeniku ŠUDIGO-a koji je sve razrede školovanja za glazbenog klavirista završio s prosjekom 5,0, ujedno najboljem maturantu glazbenog odjeljenja ŠUDIGO-a. Krapinsko-zagorska županije će i ove godine novčano nagraditi sve učenike koji su sve razrede svog srednjoškolskog školovanja završili s prosjekom 5,0.

 

- Simbolična gesta, ujedno pohvala i čestitka za trud koji nikako nije mali – naglasila je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

 

Okupljene je pozdravila i predsjednica Školskog odbora ŠUDIGO-a Sonja Borovčak naglasila je kako su svi učenici ŠUDIGO-a vrijedni te predstavnik roditelja Hrvoje Domitrović, koji je zahvalio nastavnicima i djelatnicima škole koji su osamostalili učenike i olakšali im put u daljnji život.

- Kao županu Krapinsko-zagorske županije najveća mi je želja da upišite fakultet koji želite ili se možda već sad uspješno otisnete na tržište rada i nađete posao te da ostanete živjeti ovdje u Hrvatskoj i Zagorju. Ako put nekoga odnese u svijet – i to je izazov, i to je ljudski i to je normalno. Stječite nova znanja i nove prijatelje, no nemojte zaboraviti svoju kuću i otkud ste došli. Znanje koje ste stekli vani pokušajte kod nas prenijeti na neke druge generacije i na neke druge mlade ljude. Samo ćemo tako biti otvorena zemlja iz koje će neki odlazit u potragu za novim znanjima, ali i u koju će drugi dolaziti zbog novih znanja i iskustava – poručio je ovom prilikom župan Kolar.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog jakog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica zatvorena je za sav promet. Obilazak je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar. Pred naplatom Delnice u smjeru Rijeke (A6) kolona je oko 5 km te se prekida promet u ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program