Prethodni članak
Sljedeći članak

DORH tuži saborsku zastupnicu, prijeti joj kazna od 30 tisuća kuna


Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu optužilo je saborsku zastupnicu Radničke fronte Katarinu Peović da je na dan prošlih europskih izbora, 26. svibnja 2019., kršila izbornu šutnju, za što je predviđena novčana kazna do 30 tisuća kuna, odnosno 3984 eura, piše Novi list.

Zamjenica općinskog državnog odvjetnika Julija Penjak pozvala se na obavijest o nezakonitom ponašanju zastupnice Peović koju je DORH-u u kolovozu 2019. dostavilo Državno izborno povjerenstvo.

DORH smatra da je Peović zaslužila kaznu zato što je 26. svibnja 2019. na Facebook profilu objavila fotografiju sebe na kojoj se vidi kako ubacuje glasački listić u kutiju.

“Danas sam bila na biralištu. Pozivam sve obespravljene da osim ulica iskoriste sva ostala raspoloživa sredstva, pa i alate kapitalističke tzv. demokracije, u borbi za radnu većinu”, napisala je Peović u opisu fotografije.

U DORH-u smatraju da je Peović na taj način povrijedila članak Zakona o izboru članova u Europski parlament prema kojem je na dan održavanja izbora, ali i 24 sata prije, zabranjena bilo kakva izborna promidžba.

Ako Općinski prekršajni sud prihvati prijedlog Državnog odvjetništva, Peović će biti pozvana na glavnu raspravu i tamo će moći iznijeti argumente u svoju obranu, piše Novi list.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook