Prethodni članak
Sljedeći članak

Donosimo izvještaj o tome kako su vatrogasci iz Bedekovčine pomagali u Petrinji

Šest obitelji je mirnije, zadovoljnije. Možda smo mogli i nešto više , ali ima još vremena, kaže Željko Odak


Od prvog dana i vijesti o razornom potresu u Sisačko moslavačkoj županiji u DVD - u Bedekovčina razmišljalo se o pružanju pomoći. - To smo pokazali niz puta do sada od Topuskog iza "Oluje" do Gunje i izvanrednih dislokacija na jugu – kaže Željko Odak.

 

No, nisu srljali, nikada bez veze, pa tako i sada, a što daje najbolje rezultate na terenu. - Aktivirali smo se oko sakupljanja pomoći i u kratkom vremenu sakupili smo prilično. No, ne srljamo i ne punimo puna prihvatna središta ili domove. Čekamo, tražimo ljude na terenu. Isto tako, nismo u interventnim odorama išli na ugrožena područja bez cilja i naloga, no stavili smo, ljudstvo, vozila i opremu na raspolaganje vatrogasnim zapovjednicima - kazao je.

 

 

 

 

-Uspjeli smo stupiti u kontakte s mještanima iz Petrinje obitelji čiji su korijeni u Bedekovčini i dalje pomažemo s prijateljima vatrogascima-veteranima svima kojima je trebala pomoć. Doznali smo stanje i potrebe na terenu, nabavili crijep, letve i ostalo i u organizaciji društva, na čelu s našim članom potpredsjednikom Andrijom Gorički krenulo je nas 11 članova jučer u Petrinju, s ciljem da pomognemo ondje gdje se može pomoći, gdje smo to dan ranije isplanirali - rekao je.

 

 

 

- Već u dolasku nailazimo na naše, Nikolu Tadića krovopokrivača koji sanira krov rodbine i susjeda. Mi idemo u Dugu ulicu, saniramo štete na krovovima tri objekta, idemo po pozivu u ulicu Radoslava Lopašića, tamo druga vrsta crijepa, čovjek ga nabavio, vozi ga s centralnog skladišta, mi pokrivamo. Radosni su što smo uspjeli, traže da se skupa slikamo za uspomenu. No, mi nismo zadovoljni, obećali smo jednom mještaninu u Dugoj ulici prekriti oštećen krov, ako nabavi biber crijep. Idemo tamo, ali usput uklanjamo kapu koja prijeti da padne na kući u ulici Ljudevita Gaja. Tu ostavljamo višak crijepa. Idemo u Dugu ulicu i gle čovjek je nabavio crijep. Udara kiša, no ne odustajemo i to rješavamo i spremamo se kući. U međuvremenu, dvojica idemo prema Glini sa dijelom humanitarne pomoći, obilazimo DVD Šatornja koji je tražio pomoć u higijenskim potrepštinama i hrani, te im ostavljamo - ispričao je.

 

 

 

 

- Vele najugroženiji su u Novom Selu Glinskom. Zovem predsjednika DVD-a za pomoć, a on veli imamo svega - ne još. Vozimo se u Prekopaki, naši prijatelji s autoljestvama DVD Topusko. Popričali s njima. Gradi se cijelim putem i dijeli pomoć. Po čitavom gradu, skidaju se dimnjaci koji su napravili najviše štete i saniraju krovišta. Susrećemo putem i naše obrtnike Jurčec, Gradex, svi na neki način pomažu. Imamo i hranu za peseke i mačke, nju djelimo domaćim volonterima. Dogovaramo i s DVD- om Petrinja i Glina dostavu pomoći. Pitamo za potrebe. Idemo kući, već je mrak. No, dio nas obilazi usput i prijatelje u Letovaniću, koji su također nastradali i gdje naši vatrogasci iz Zaboka pomažu s autoljestvama. Malo se zadržavamo i pitamo o štetama, o potrebama i idemo kući. Umorni, no zadovoljni. Ukupno sanirano i prekriveno pet krovova i jedan dimnjak. Šest obitelji je mirnije, zadovoljnije. Možda smo mogli i nešto više, ali ima još vremena.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Vozilo u kvaru na autocesti A6 u tunelu JAVOROVA KOSA u smjeru Rijeke promet se vodi jednom prometnom trakom.Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. . Molimo vozače za dodatan oprez. Do 06:00 sati ujutro zatvorena je, za sav promet, dioni...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program