Prethodni članak
Sljedeći članak

Donesene mjere pomoći stubičkom gospodarstvu

Održana je sjednica gradskog vijeća grada Donja Stubica


Na sjednici Gradskog vijeća grada Donja Stubica donesene su mjere pomoći stubičkom gospodarstvu koje je pretrpjelo štete zbog epidemije COVID-a 19.

- Donesena je tako odluka da se stubičkim gospodarstvenicima za ovu godinu ne naplati spomenička renta te isto tako da se stubičke obrtnike i poduzetnike koji nisu radili, odnosno bili su primorani biti zatvoreni za vrijeme epidemije koronavirusa, oslobodi tromjesečnog plaćanja komunalne naknade. U roku par dana biti će raspisan i javni poziv i svi koji će podnijeti zahtjev i zadovoljiti određene uvjete bit će oslobođeni plaćanja komunalne naknade u tromjesečnom razdoblju. Javni poziv bit će otvoren do 1. kolovoza – pojasnio je gradonačelnik Nikola Gospočić. Gradsko vijeće je, između ostalog, donijelo Odluku o dodjeli javnih gradskih priznanja.

Tako će se Plaketa Grada posthumno dodijeliti Stanislavu Glivaru za dugogodišnje i nesebično angažiranje te iznimni doprinos i promicanje sporta, glazbe i kulture. Diploma će se dodijeliti Ivici Landripetu iz Udruge invalida Donja Stubica i Franji Hučiću iz Športskog ribolovnog društva Pastrva. Zahvalnice Grada dobit će članovi Planinarskog društva Stubičan: Hrvoje Dolenec, Danijel Kuren i Robert Vidas te Marija Futak, dugogodišnja djelatnica Gradske uprave. Priznanja idu tvrtki Salvus d.o.o. koja je prošle godine dovršila i otvorila novi poslovni prostor u Donjoj Stubici i poduzeću Idea Forma koja je pokrenula proizvodnju u prostoru bivšeg Stolara. Priznanje će biti uručeno i i Jerku Peštaju iz Matenaca za aktivnosti i rad na dobrobit grada i svog naselja. Gradska priznanja dobitnicima će biti uručena tijekom ove godine, na nekom prigodnom događanju u Donjoj Stubici, s obzirom da ove godine, zbog korone, nije održana svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj se uobičajeno dodijeljuju ta priznanja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook