Prethodni članak
Sljedeći članak

Domovinski pokret poziva članove na prosvjed ispred središnjice HDZ-a

Prosvjed 10. rujna organizira udruga "Slobodni zajedno"


Predsjedništvo Domovinskog pokreta (DP) pozvalo je svoje članstvo da podrži prosvjed protiv vlade Andreja Plenkovića pod nazivom "Dajemo vam otkaz" kojeg 10. rujna ispred središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma organizira udruga "Slobodni zajedno", piše HRT.

Na sjednici sinoć Predsjedništvo DP-a izrazilo je zgranutost i ogorčenje najnovijom aferom i krađom u Ini, navode u priopćenju.

Sama pljačka još je jedan dokaz kako su članovi DP-a bili u pravu kada su od prvoga dana tvrdili kako je HDZ pod vodstvom Andreja Plenkovića postao stranka bez ideologije i svjetonazora te je dizajnirana isključivo kao sustav obrane privilegija i hranidbenog lanca vrha te stranke i njihovih pridruženih pouzdanika. Sve ono što se otkriva ovih dana daje dodatnu težinu ovom slučaju i širi političku odgovornost samog Plenkovića, ističe iz DP.a

Najavljuju i kako će članovi Kluba zastupnika Domovinskog pokreta sudjelovati idući tjedan na oporbenom sastanku u Hrvatskom saboru:

Zatražit će, kažu prikupljanje potpisa oporbe na temu rasprave o opozivu predsjednika Vlade zbog političke odgovornosti za pljačku Ine ali i zbog nepripremljenosti za nadolazeću krizu.

Predsjedništvo DP-a smatra kako bi već i samo stanje u oružanim snagama bilo dovoljno za pokretanje opoziva "što se pokazalo nevjerojatnim skandalom prilikom pada drona u centru Zagreba ali i situacije potpune nemoći i konfuzije oko uplovljavanja ruskih vojnih brodova u Jadransko more".

Iz DP-a najavljuju i kako će organizirati stručno savjetovanje o ključnim gospodarskim temama, od 27 - 29. rujna, piše HRT.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook