Prethodni članak
Sljedeći članak

Domaća banka ostvarila više od milijardu kuna dobiti

Vrijednost ukupne imovine banke 1.ožujka iznosila je 37,9 milijardi kuna


Hrvatska poštanska banka (HPB) ostvarila je u prvom ovogodišnjem polugodištu neto dobit od 1,07 milijardi kuna, kao rezultat prihoda uslijed akvizicijskih aktivnosti i nastavka stvaranja dobiti na razini banke, stoji u financijskom izvješću HPB-a objavljenog u petak. Usporedbe radi, u prvom polugodištu prošle godine bančina dobit iznosila je 147,5 milijuna kuna. Ukupni prihodi iz poslovanja u prvih šest mjeseci ove godine bili su im 417,5 milijuna kuna, što je za 0,5 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, kada su iznosili 415,6 milijuna kuna, piše Poslovni dnevnik

“Glavni čimbenici rekordnih pozitivnih rezultata HPB Grupe u prvom polugodištu 2022., osim efekata akvizicijskih aktivnosti, bili su ostvarenje dobiti iz poslovanja, i to u okolnostima rastuće inflacije i troškova prilagodbe poslovanja za uvođenje eura. HPB uspješno je anulirao nepovoljne učinke pada cijena obveznica uzrokovanog najavom promjene monetarne politike radi obuzdavanja inflacije te nastavio s provedbom strateških projekata HPB Grupe”, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, HPB je 1. ožujka 2022. preuzeo Sberbank sada Novu hrvatsku banku, čime je omogućio stabilizaciju njezinog poslovanja, kao i očuvanje njezine imovine i imovine njezinih klijenata.

Vrijednost ukupne imovine HPB-a na kraju lipnja iznosila je 37,9 milijardi kuna, ili 7,7 milijardi više nego godinu ranije. Banka je imala 31 milijardu kuna ukupnih depozita te 21,9 milijardi kuna neto kredita odobrenih klijentima.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook