Prethodni članak
Sljedeći članak

['DODIR U BOJAMA'] Mlada bistrička umjetnica Birgit Brlečić izlaže i u Zaboku

Birgit Brlečić je na svojoj drugoj samostalnoj izložbi izložila brojne slike raznih tehnika te nekoliko kiparskih ili radova u staklu


U Gradskoj knjižnici K.Š Gjalskog u Zaboku je jučer, 6. prosinca, otvorena 2. samostalna izložba mlade bistričke umjetnice Birgit Brlečić pod nazivom Dodir u bojama.

Izložbu je otvorila predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je uz čestitke autorici Birgit Brlečić istaknula: „Svi mi večeras imamo priliku i čast biti dio jednog prelijepog adventskog vijenca, kojim nas je počastila Birgit. Uplela je sva svoja raspoloženja, slike pastelnih boja, sebe nježnu, a opet odvažnu. Uplela je umjetnicu koja stasa, a na nama je samo da budemo ponosni. Čestitam i očekujem da se mlada umjetnica na svom putu ne umori nego dakako raširi krila i dalje leti umjetničkim vodama“ – rekla je predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki.

Birgit Brlečić je na svojoj drugoj samostalnoj izložbi izložila brojne slike raznih tehnika te nekoliko kiparskih ili radova u staklu. „U svakom slikarstvu postoji poezija i u svakoj poeziji postoji slikarstvo“ – istaknula je autorica u svojem pozdravnom govoru u kojem je i zahvalila svima koji su pomogli u organizaciji izložbe te u nastajanju čitavog njezinog opusa. Birgit je rođena 1995. godine. Osnovnu školu pohađala je u Mariji Bistrici, a nakon završene Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok upisala je Akademiju primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, smjer likovna pedagogija. Diplomski studij upisala je 2017. godine. Bavi se slikarstvom te povezivanjem sa drugim medijima, a ima i široko iskustvo likovnog stvaranja sa različitim materijalima uključujući keramiku, staklo, drvo i dr. Prvu samostalnu izložbu imala je početkom 2019. godine u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica. Osim slikarstva bavi se i redizajnom, grafičkim dizajnom, fotografijom, kiparstvom i poezijom.

Okupljene su pozdravili i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, ravnateljica Gradske knjižnice K.Š. Gjalski Zabok Branka Vrbanec te Birgitina nastavnica iz srednje škole Mirjana Smolić. U popratnom programu nastupio je glazbeni sastav Srna udovica. Otvorenje je održano u sklopu Prosinačkih svečanosti Grada Zaboka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook