Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodijeljena priznanja i spomenice topličkim vatrogascima


Održana je redovna godišnja izvještajna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapinske Toplice. Svim nazočnima pozdrave dobrodošlice uputio je predsjednik DVD-a Vladimir Huzak. Uslijedila su izvješća o radu društva u protekloj godini, financijskom i materijalnom poslovanju, Nadzornog odbora kao i prijedlog rada i financijskog plana u ovoj godini te su sva izvješća i planovi prihvaćeni jednoglasno.

Dodijeljena su posebna priznanja za članove društva. Za deset godina rada u društvu spomenicu su primili Karlo Pavlinić i Goran Štefanović. Za dvadeset godina  su spomenice primili: Snježana Pavliša Prekrat, Andreja Pavliša i Miroslav Kramarić. Brončane medalje primile su: Vanesa Barić i Mateja Kramarić.  Brončane plamenice primile su: Lidija Mušica i Anamarija Budić. Srebrnu plamenicu primio je Kristijan Blažičević. Srebrna medalja primila je Ana Huzak. A medalju vatrogasni veteran primio je Vladimir Huzak.

U ime Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije okupljenima se obratio predsjednik Stjepan Skuliber koji je čestitao dvd-u na radu i usvojenom izvješćima kao i svim dobitnicima priznanja, odlikovanja i spomenica. Posebno ga je razveselila činjenica ulaganja u vatrogasni pomladak jer će oni jednog dana nastaviti biti okosnica ovog društva, ali i zahvalio na organizaciji tradicionalnog memorijala Marije Badl, natjecanja u kojem se vatrogasne ekipe od po devet članova natječu u vještini, sposobnosti, brzini i preciznosti upravljanja ručnim vatrogasnim kolima starim gotovo 150 godina.

Što se tiče vatrogastva u županiji, Skuliber je rekao kako županijska Vatrogasna zajednica okuplja 81 dobrovoljno vatrogasno društvo te 17 gradskih i općinskih Vatrogasnih zajednica. Na području županije djeluju i dvije javne vatrogasne postrojbe, To je, kako je rekao Skuliber, više od 6000 vatrogasaca od čega 1800 operativnih, a taj broj raste. Dodao je kako je prošle godine na području naša županije bilo 857 intervencija a od toga bilo je samo 144 požara što pokazuje kako se vatrogasna djelatnost znatno proširila na druge grane djelatnosti no vatrogasci su uvijek tu da pomažu građanima u svim životnim situacijama. Hvala svima vama koji se nesebično darujete da bi bili na raspolaganju svojim društvima u skladu svojih mogućnost. Na kraju je zahvalio lokalnoj zajednici, načelnici Gordani Jureković i njezinim suradnicima koji podržavaju rad i djelovanje vatrogasaca u proračunu Općine kako bi bili zajednička produžena ruka sigurnosti osoba i imovine stanovnicima Krapinskih Toplica.

U ime načelnice riječi zahvale i dobrodošlice ostalim gostima uputio je predsjednik Općinskog vijeća Božo Ružak koji je također čestitao na sveukupnom radu.  Svi dobro znamo koliko vatrogasno društvo znači jednom mjestu i općini. Tu su uvijek kad zatreba, spašavaju u svakoj nevolji, a paralelno sudjeluju u svim aktivnostima općine i daju svoju posebnu dimenziju. Ponosan sam na ovo društvo koje ima dugogodišnju kontinuitet rada, i tradicije, jer mnoge obitelji su utkale svoje živote u vatrogastvo i dodali dio sebe u povijest ovog društva i našeg mjesta i općine. rekao je Ružak.

Riječi zahvale uputili su članovi ostalih Društava okupljenih na Skupštini.

Završne je riječi uputio predsjednik Huzak te zahvalio Vatrogasnoj zajednici Krapinsko zagorske županije  i Općini što podupiru financijski rad ovog društva ali i ostalih društava s područja VZ Općine Krapinske Toplice. Istaknuo je svoje zadovoljstvo što se društva javljaju na natječaje iz fondova EU i tako obnavljaju prije svega svoju opremu, vozila i vatrogasne domove.

Završnom riječju predsjednika završila je izvještajna skupština, u njoj se je Vladimir Huzak zahvalio svima koji su došli na skupštinu, kao i svima koji prate i pomažu rad Društva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook