Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodijeljena javna priznanja Grada Zaboka, među dobitnicima dvojica ministara prometa zaslužna za povijesne projekte

Danas je u zabočkoj Gradskoj galeriji održana svečanost dodjele javnih priznanja Grada Zaboka


Danas je u zabočkoj Gradskoj galeriji održana svečanost dodjele  javnih priznanja Grada Zaboka. Podsjetimo, svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Zaboka na kojoj se inače dodjeljuju priznanja zbog situacije s koronavirusom nije održana krajem svibnja kada se obilježava  Dan grada te je zbog toga dodjela priznanja  prolongirana  i održana danas.

Povelju Grada Zaboka dobili su bivši i sadašnji minister prometa; dr. sc. Siniša Hajdaš Dončić te dr. sc Oleg Butković. Plakete Grada Zaboka primile su Željka Vukić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Zabok te Sanja Knezić, voditeljica poslova dendrologije i hortikulture u Plavinki d.o.o..

 

 

 

- Najveća priznanja Grada Zaboka dobili Siniša Hajdaš Dončić i Oleg Butković, bivši i sadašnji ministar prometa  zbog pokretanja i realizacije projekata modernizacije i elektrifikacije zagorske pruge i uređenja prilaza dr. Franje Tuđmana, spojne ceste Zabok – Sveti Križ Začretje, brze ceste do Bedekovčine i nastavak do Zlatar Bistrice i drugih projekata u infrastrukturi koji su povijesni iskorak za Zagorje, s obzirom da je Zabok važno prometno čvorište  - naglasio je zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek.

 

Dobitnik priznanja Siniša Hajdaš Dončić rekao je da je ganut što je dobio priznanje od Grada u kojem živi. – Kada cijeli život živite u Zaboku i kad dobijete najviše priznanje za doprinos u  razvoju prometne infrastrukture, onda vjerojatno možete biti djelomično ponosni na odrađen posao kao ministra prometa te kao potpredsjednika Hrvatskog sabora jer je netko prepoznao vaš rad, trud i zalaganje. Mislim da je normalno ako upravljate javnim novcem da sukladno projektnoj dokumentaciji pomognete i gradu i županiji u kojoj živite – naglasio je Hajdaš Dončić.

 Oleg Butković nije došao na dodjelu priznanja, ispričavši se zbog neodgodivih obveza, vezanih  za predizborne aktivnosti.

 

Željka Vukić zaslužna je za dugogodišnji rad u Crvenom križu u nizu aktivnosti, a Sanja Knezić zaslužna je za cvjetne i ostale gredice, koje čine  grad ljepšim.  Vukić se zahvalila na priznanju i rekla je kako je to priznanje ne njoj, već cijelom timu Gradskog društva Crvenog križa Zabok kojeg čine zaposlenici i mnoštvo volontera.

Sanja Knezić  pak zahvalila je onima koji su je predložili da bude dobitnica priznanja i otkrila je da su za lijepe cvjetne gredice u Zaboku zaslužni ljubav prema njezinom poslu i posvećenost. Kaže da kako brine o svom okolišu doma, tako brine i o svom gradu.

 

 

Zahvalnice su se dodijelile  Tomislavu Kaltneckeru za nesebičnu pomoć i suradnju s Gradom Zaboku prilikom realizacije projekta rekonstrukcije raskrižja Ulice M Gupca/ Ivana i Cvjete Huis Đačkog puta i Nikoli Vraniću odnosno  J.R. Augustu, kantautoru za doprinos promociji Grada Zaboka i Krapinsko-zagorske županije. J. R. August, trostruki dobitnik Porinovac koji je bio zaslužan za glazbeni dio dodjele rekao je da mu je velika čast što ga Grad podupire na ovaj način.

 

Također, zahvalnice su dobili i Stožer civilne zašite Grada Zaboka te sva dobrovoljna vatrogasna društva.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook