Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodijeljena 71 županijska stipendija novim studentima


Prošlog su tjedna dodijeljeni ugovori o stipendijama Krapinsko – zagorske županije za 71 studenta. Ispred domaćina, Gimnazije A.G Matoša Zabok, okupljene je pozdravila ravnateljica Bibijana Šlogar, dok je pročelnica županijskog upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec istaknula je kako su obrađena 172 zahtjeva.

Dodijeljeno je 28 stipendija po kriteriju nadarenih studenata, 30 stipendija po socijalnom kriteriju te 13 stipendija za deficitarna zanimanja. – Zajedno sa stipendijama otprije, odnosno studentima i učenicima koje već stipendiramo od prijašnjih godina, imamo ukupno 428 stipendija, 113 studentskih i 315 učeničkih, što je veliki iskorak i sjajno ulaganje – rekao je župan Željko Kolar te je najavio kako će se rebalansom proračuna osigurati dodatna sredstva, kako bi se stipendije koje sada iznose 700 kuna mjesečno (za nadarene i po socijalnom kriteriju) povećale na 800 kuna mjesečno, a stipendije za deficitarna zanimanja putem kojih studenti dobivaju 800 kuna mjesečno podigle na 900 kuna.

Do 15. siječnja isplatit će se prve tri rate, a nakon rebalansa u trećem mjesecu i povećanja naknada jednokratno će se isplatiti i ostatak. – Na području Krapinsko – zagorske županije ima kvalitetnog posla, a prosjek plaća posljednjih je godina rastao. To je poziv mladim ljudima da kad završe fakultete ostanu ovdje živjeti i raditi, a mi ćemo ulaganjem u školstvo, infrastrukturu, civilno društvo, stvarati bolje uvjete za što kvalitetniji život – zaključio je župan.

Koliko im znače stipendije, potvrdile su nam i jedne od stipendistica, Lea Mraz i Marija Ban, koje su istaknule kako će im ovaj mjesečno dodatak itekako puno značiti za ulaganje u vlastitu budućnost i osamostaljenje te su jedan dodatni vjetar u leđa i poticaj da budu što bolje u studiju kojega su odabrale.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook