Prethodni članak
Sljedeći članak

DOBRE VIJESTI: U OB Zabok pad broja hospitaliziranih za čak 30 posto

Svi parametri su u padu, situacija se popravlja


Zamjenica načelnika Stožera Jasna Petek, koja obavlja dužnost načelnice Stožera, rekla je na konferenciji za novinare koja je u tijeku, da nosi dobre vijesti, jer su svi parametri u padu. – Pada broj novooboljelih, hosipitaliziranih, osoba na respiratoru. Broj oboljelih na 100.000 stanovnika je 24 u zadnjih 7 dana, prije 7 dana 28, a prije 14 dana 37.

Trenutno je u našoj županiji 49 oboljelih osoba, 11 ih je u samoizolaciji. U srednjim školama imamo samo dvoje učenika koji su oboljeli, oboljelih djelatnika nemamo.

U OB Zabok trenutno je 12 pacijenata, 1 na respiratoru. Prošli petak bilo je 20 oboljelih pacijenata, pa je zaista ovaj tjedan evidentan pad broja hospitaliziranih, čak 30 posto. Preminue  su, na žalost, dvije oosbe u proteklih tjedan dana.

Postotak pozitivnih testova je u proteklom tjednuje  2,61,  znači 14 pozitivnih i 523 negativnih nalaza. - Zaista se popravlja situacija, no to ne znači da se i dalje ne treabmo držati svih odluka stožera i preporuka Zavoda za javno zdravsto. Nadam se da ćemo odgovornim ponašanjem zadržati ovakvu situaciju – rekla je Petek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook