Prethodni članak
Sljedeći članak

DOBRA VIJEST: Već u siječnju bit će veselo u novom prostoru zlatarskog vrtića

Završena je dogradnja dječjeg vrtića, obavljen je tehnički pregled i čeka se uporabna dozvola


Krajem ove teške godine za Zlatarščane stiže dobra vijest – završena je dogradnja Dječjeg vrtića. Obavljen je tehnički pregled i čeka se uporabna dozvola, koja bi trebala stići kroz desetak dana.

Popodnevni boravak

- Drago mi je da smo za kraj godine mogli završiti jednu veliku i značajnu investiciju za naše sugrađane i mlade obitelji. Već dugi niz godina Grad Zlatar odnosno naš dječji vrtić ima problema sa smještajem svojih najmlađih. Grad Zlatar je donio odluku i sufinancirao u jednakoj mjeri vrtiće u susjednim općinama, no sigurno je otežavajuće voziti djecu negdje dalje. Osim u infrastrukturu, već godinama ulažemo i u društveni život paralelno, jer samo sve to zajedno može činiti cjelinu ugodnu za život. Želimo postati grad u kojem će mladi ljudi ostajati i u koji će se doseljavati, a za to je potrebno ispuniti određene uvjete – kaže gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek.

Investicija je vrijedna 10,5 milijuna kuna, od čega je dobiveno 7,4 milijuna europskih sredstava, dok je 2,8 milijuna kuna Grad izdvojio vlastitih sredstava. - Osim pomoćnog prostora, kako bismo zadovoljili pedagoške standarde, izgrađene su prostorije za 3 odgojne skupine, svaka prostorija ima svoju garderobu i sanitarni čvor, a dograđeni vrtić je spojen sa starom zgradm dječjeg vrtića, pa smo dobili veliki višenamjenski prostor za različite aktivnosti. No ovo nije sve, pripremili smo još jedan natječaj koji je objavljen, jer želimo doprinijeti kvaliteti samog vrtića, natječaj popodnevnog boravka djece u vrtiću. Dosta roditelja radi u Zagrebu ili u smjenama i važno je da imamo mogućnost popodnevnog prijema djeca, a osim toga, time bismo poboljšali standarde – ističe gradonačelnica.

Nova radna mjesta

Izgradnjom novog vrtića otvaraju se i nova radna mjesta. Ovih dana je objavljen natječaj za prijem u radni odnos novih odgajateljica i spremačice, a naknadno slijedi i zapošljavanje stručnih suradnika. Preselit će se još dio opreme u novi prostor, i zlatarski će novi dograđeni vrtić već u siječnju biti novi dom za sadašnje polaznike vrtića, a novi prostor u veljači će primiti i novoupisanu djecu.

- Osim samog vrtića, uređen je i vanjski dio, postavljene sprave, u proljeće se biti posađena trava i potpuno uređen okoliš, a uskoro postavljamo i dodatna igrala – kaže gradonačelnica. Elvira Sokolić, v.d. ravnateljice vrtića, dodaje da će se u novom objektu smjestiti dvije jasličke skupine i jedna mlađa odgojna skupina, a u straijem dijelu vrtića ostaju svije odgojne skupine srednje dobi i jedna starija odgojna skupina. Ukupno je 6 odgojnih skupina, odnosno 148 upisane djece, a kapacitet vrtića je 160 polaznika. - Veseli nas veliki broj djece i što smo bili u mogućnosti primiti svu djecu koja su dala molbe za smještaj. Opremu prikupljamo i u siječnju ćemo se potpun pripremiti za vedre i vesele dane u novom, krasnom vrtiću – zadovoljna je Elvira Sokolić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook