Prethodni članak
Sljedeći članak

Dobivena financijska potpora za rekonstrukciju općinske zgrade u Kulturni centar

Rekonstrukcija općinske zgrade u Kulturni centar podijeljena je u dvije faze. U prizemlju će se urediti multifunkcionalni prostor, dok će na katu svoje prostore naći Općina i matičarka


Općina Lobor ostvarila je sredstva u iznosu od 2.673.798, 74 kune za rekonstrukciju općinske zgrade u Kulturni centar. Financijska 'injekcija' stigla je iz podmjere 7.4 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Riječ je o operaciji tipa 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Projekt je ukupno vrijedan 4 milijuna 45 tisuća kuna, pa će dio sredstva sufinancirati i sama Općina Lobor. Projekt je Općina prijavila prošle godine, a rezultati stigli su polovicom kolovoza. Projekt je bio prijavljen i prijašnjih godina na natječaj, no nije prošao zbog grešaka u tehničkoj dokumentaciji. Sada je prepravljen i dobio je 'zeleno svjetlo'. Odlične su to vijesti za općinu Lobor jer je zgrada općine u derutnom stanju, prozori su stari,a krov prokišnjava. Hitno joj treba sanacija, i kvalitetniji prostori i uvjeti za rad. U prizemlju zgrade osim prostorija za općinske službenike, nalazi se i matični ured te pošta.

Kako nam je pojasnila načelnica Ljubica Jembrih u prizemlju zgrade gdje se sada nalaze općinske prostorije uredio bi se multifunkcionalni prostor, hodnik, stubišni prostor, sanitarije i spremište, a u potkrovlju bi se uredile četiri ureda, od čega bi 3 ureda koristila Općina Lobor, a četvrti ured bio bi za matičara, zatim soba za sastanke, sanitarni čvor, hodnik, kuhinja i spremište. -  Pošta bi ostala u prizemlju i za nju bi se uredile prostorije sadašnjeg matičnog ureda. Multifunkcionalni prostor  koristit će se u svrhu provedbe aktivnosti u kulturi, podizanju kulturne svijesti i očuvanju kulture i povijesne baštine kraja te kvalitetnog korištenja slobodnog vremena posebice djece, mladih, studenata, volontera i udruga i svih posjetitelja. Za upravljanje u koordinaciju i provedbu aktivnosti bit će zadužen voditelj Kulturnog centra, a bit će otvoren od 7.30 do 15.30 sati tijekom cijele godine, a prema potrebi imat će i klizno radno, vrijeme u koordinaciji s voditeljem – rekla je načelnica Jembrih.  

Na području Lobora ovakve društvene infrastrukture nije bilo. Služit će tako za održavanje izvannastavnih aktivnosti za učenike i djelatnike OŠ Franje Horvata Kiša Lobor te ostale obrazovne ustanove na području županije, prezentaciju rada udruga s područja Općine Lobor kao što su KUD Lobor,Udruga žena Lobor, Udruga za kulturno stvaralaštvo Franjo Horvat Kiš, manifestacija, programa, događanja, a što bi u konačnici Lobor oživjelo u kulturnom, turističkom i poduzetničkom smislu i razvoju kulturnog turizma.  Odmah nakon potpisivanja ugovora pokrenut će se aktivnosti za javnu nabavu i u što kraćem roku krenuti s realizacijom ovog važnog projekta. Općinske prostorije morat će se privremeno iseliti, odnosno Općina će se dislocirati na drugo mjesto, o čemu će mještani biti pravovremeno obaviješteni.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: -dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3)); -Jadranska magistrala (DC8) između Kar...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program