Prethodni članak
Sljedeći članak

Dobitnica Zlatne plakete Obrtničke komore KZŽ je Višnja Loparić iz Lobora

Ovogodišnja priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije bit će uručena na svečanim sjednicama Skupština Udruženja obrtnika


Osnivačka skupština Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije održana je 4.11.1994. godine u Krapini. Punih 27 godina Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) uspješno zastupa interese obrtnika-nositelja i pokretača gospodarstva Krapinsko-zagorske županije.

-Nažalost, ove kao i prošle godine, zbog epidemiološke situacije nismo u mogućnosti dodjelom priznanja zaslužnim obrtnicima, obilježiti ovaj za obrtništvo važan dan kao što smo to činili svih dosadašnjih godina. No i tijekom krize izazvane pandemijom koronavirusa u našoj krovnoj kući Hrvatskoj obrtničkoj komori, Područnoj obrtničkoj komori i u 9 pripadajućih Udruženja obrtnika naše županije, činili smo sve kako bi se obrtnicima omogućio opstanak na tržištu. Hrvatska obrtnička komora značajno je utjecala na donošenje povoljnijih uvjeta poslovanja i zalagala se da korištenje mjera za očuvanje radnih mjesta bude dostupno svim obrtnicima, osobito misleći na one najmanje i najranjivije te se izborila da obrtnik ima ista prava kao i radnik – kažu u OKKZŽ.

„Pandemijsko korona vrijeme“ definitivno je značajno utjecalo na poslovanje Komore, no unatoč svemu briga o strukovnom i cjeloživotnom obrazovanje obrtništva nije stala, provedeni su Majstorski ispiti, Ispiti Stručne osposobljenosti kao licenciranja obrtničkih i poduzetničkih subjekata. Ovogodišnja priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije bit će uručena na svečanim sjednicama Skupština Udruženja obrtnika, a uručit će ih predsjednik OKKZŽ Darko Varga.

Zlatnu plaketu za 2021. godinu dobit će Višnja Loparić, vl. obrta Frizerska radnja za žene i muškarce iz Lobora. Srebrnu plaketu dobivaju Darko Novosel, vl. obrta Stolarsko-tesarsko-staklarska radnja iz Klanjca i Općina veliko Trgovišće, a brončanu Dragutin Jurčec, vlasnik obrta Limarsko – bravarska radionica iz Bedekovčine, Darko Grden, vl. obrta Ugostiteljstvo-turizam-vinogradarstvo-voćarstvo „Grden“, G. Stubica, Lilijana Javorić Ilić, vl. obrta “L ART”- izrada i montaža vitraža i predmeta od stakla iz Tuhlja, Tomislav Horvat, Prijevot 'TOMI' iz đurmanca, Josip Ljubić, vl. obrta Gastro Joža iz Krapinskih toplica , Nikola Gajšak, vl. obrta Frizerski salon " MY WAY " iz Pregrade, Petar Sente, vl. obrta P.S. –KROV iz Svetog Križa Začretja, Marijo Posavec, vl. obrta M STAGE razglas, rasvjeta, pozornica iz Zaboka i zlatko Varga, vl. obrta Elektronika Varga RTV-video servis iz Zlatara.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook