Prethodni članak
Sljedeći članak

Do daljnjega se odgađaju svi skupovi s više od 100 ljudi

Ova preporuka nova je mjera suzbijanja širenja koronavirusa


Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je na današnjoj sjednici Vlade novu mjeru suzbijanja širenja koronavirusa kojom se preporučuje odgoda ili ograničavanje okupljanja s više od stotinu ljudi, piše Jutarnji list.
Predstavljajući mjere iznijete na sastanku Stožera civilne zaštite u četvrtak u Vladi, Beroš je naveo da je preporuka do daljnjega odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 100 ljudi. Predlaže se također održavanje sportskih natjecanja bez gledatelja.

Po zadnjim podacima, u Hrvatskoj je jutros do 6 sati ukupno testirana 431 osoba, od kojih je 19 pozitivno, a postotak oboljelih u odnosu na broj testiranih je 4,41 posto, prenosi Jutarnji list.

I u Krapinsko – zagorskoj županiji počeli su se odgađati skupovi, predstave u kino – dvoranama i slična događanja. Tako je, primjerice, odgođena Večer udruženja obrtnika koja se trebala održati u Stubičkim Toplicama, Dan profesionalnog usmjeravanja u Krapini, predstava u zabočkom kinu koja je trebala biti održana danas, a vjerojatno će otkazanih događanja biti i više. Vjerojatno će i mnogi morati otkazati privatna događanja poput krštenja ili svadbi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook