Prethodni članak
Sljedeći članak

Do 20 sati u ponedjeljak uspješno popisano više od 100.000 građana

Prva faza samopopisivanja kroz sustav e-Građani trajat će od 13. do 26. rujna


Jučer je započela prva faza popisa stanovništva, a do 20 sati uspješno je popisano više od 100.000 građana, izvijestili su iz Državnog zavoda za statistiku.

"Upitnik je jednostavan kako ljudi ne bi odustali kada se počnu popisivati", kazala je za HRT Lidija Brković, ravnateljica Državnog zavoda za statistiku. "Pitanja uglavnom imaju padajući izbornik tako da vam se nude neki odgovori. U jednom kućanstvu popisivat će jedna osoba - referentna. Za popisivanje jedne četveročlane obitelji bit će potrebno 20 do 25 minuta", predviđa ona.

"Ako stare osobe žive same, može im pomoći netko od njihove djece, susjeda ili prijatelja. Naglašavam da je vjerodajnica nešto što je osobni identitet i ne smije se davati drugim osobama. Znači, uđete u sustav sa svojom vjerodajnicom i osoba od povjerenja može vam pomoći", rekao je Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, piše Index.hr.


Prva faza samopopisivanja kroz sustav e-Građani trajat će od 13. do 26. rujna, a druga faza popisivanja, kada popisivači izlaze na teren, trajat će od 27. rujna do 17. listopada, navode iz DZS-a

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook