Prethodni članak
Sljedeći članak

DND Oroslavje realizira projekte, humanitarne akcije i pruža podršku: 'Imamo brojne ciljeve i vizije za slobodno vrijeme najmlađih, koje pratimo i na more'


Oroslavsko Društvo Naša djeca i ove je godine bilo aktivno u svom radu, provodeći brojne aktivnosti za najmlađe.

Kao neprofitna organizacija, cilj im je poticati i organizirati akcije i aktivnosti s djecom i za djecu, kako bi pratili i promicali ostvarivanja prava djece, a tu su i brojne psihosocijalne, humanitarne i druge akcije koje pomažu djeci, kao i pružanje podrške roditeljima u razvoju i odgoju djece.

Od 2020. godine predsjednica DND – a je Petra Vuković, dok je Silvija Čičko dopredsjednica, a Ivana Cujzek tajnica. – Imamo brojne vizije i ciljeve te smo se okrenuli brojnim projektima. Lani smo realizirali projekt 'Korak po korak za dječja prava', za koja smo dobili sredstva Krapinsko – zagorske županije, a projekt ima svoj nastavak i ove godine, pa  se provode. A ove smo se godine javili na natječaj za udruge Grada Oroslavja te je upravo u tijeku naš projekt 'Mali Oro' – rekla je predsjednica Petra Vuković.

Istaknula je i kako su u suradnji s Gradom Oroslavje, članovi DND – a već godinama pratnja djeci na more u Veli Lošinj i to je aktivnost koja se tradicionalno nastavlja svake godine, tako i ove.

Članovima DND-a Oroslavje je bitno da u svojem gradu imaju veselu i nasmijanu djecu te će se za njih raditi još više i kreativnije – rekla je Vuković. Idućeg tjedna, u suradnji s Dječjim vrtićem Cvrkutić, obilježit će Dječji tjedan, uz brojna događanja za djecu i roditelje. – Pozivamo sve da nam se pridruže u zabavi – pozvala je Vuković.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook