Prethodni članak
Sljedeći članak

Dječji vrtić vrijedan 9,7 milijuna kuna, kojeg Loborci željno očekuju više od desetljeća, bit će otvoren na jesen iduće godine

Gradilište loborskog vrtića koji će imati kapacitet za 80 djece, a prostirat će se na 919 kvadrata, obišao je predsjednik ŽO HDZ – a KZŽ i saborski zastupnik Žarko Tušek


Predsjednik ŽO HDZ – a KZŽ i saborski zastupnik Žarko Tušek s načelnicom Općine Lobor obišao je danas gradilište dječjeg vrtića u Loboru, a ovom je prilikom loborski župnik, vlč. Tomica Božiček, blagoslovio gradilište.


- Čestitam općinskoj upravi i načelnici koji su se odvažili ući u ovaj projekt. Na području KZŽ sada se gradi i dograđuje 17 vrtića, a to je jedna od kapitalnih i strateških mjera RH koja je i financijski velika. No, više od svoje financijske ona ima i tu simboličku težinu omogućavanja našim mladim obiteljima nečega što je na svijetu danas skroz normalno te je nezamislivo da jedno ovakvo mjesto nema svog vrtića. Čestitam izvođačima radova, firmi MDK Građevinar, koja ima dobre poslovne rezultate. Uvjeren sam da će zajedno s nadzorom i kooperantima ovdje napraviti kvalitetan posao. Želim da što prije opet dođemo ovdje i zajedno se veselimo svečanosti otvorenja vrtića ovdje u Loboru – rekao je Žarko Tušek.


Načelnica Ljubica Jembrih naglasila je da je ugovor o gradnji vrtića potpisan u najtežem razdoblju epidemije, s najstrožim mjerama. – No mi smo počeli graditi najveći kapitalni projekt, kojeg Loborci željno očekuju već više do 10 godina. Preko Ministarstva poljoprivrede odnosno Agencije za plaćanje osigurali smo 7,4 milijuna kuna, a ostalo smo pokrili kreditom i počeli s izgradnjom vrtića vrijednog 9,7 milijuna kuna – rekla je načelnica. Vrtić će imati kapacitet za 80 djece, u 3 odgojne grupe predškolskog i jednu jasličku grupu, a prostirat će se na 919 kvadrata prostora sa svim dodatnim potrebnim prostorijama prema standardima.

- Ovim vrtićem omogućit ćemo našoj djeci najraniji predškolski oblik obrazovanja u općini Lobor. Općina za sada financira djelatnicu koja provodi predškolu, imamo verificiranu igraonu, tako da i sada brinemo o tom predškolskom obliku obrazovanja. Kada će se sljedeće godine u rujnu otvoriti vrata našeg vrtića, tu će biti smještena sva djeca sa svim stručnim osobama koje trebamo osigurati – rekla je načelnica Jembrih, istaknuvši da je zadovoljna tijekom radova i ako će vrijeme poslužiti, vjeruje da će vrtić biti završen i prije roka.


Ivan Jambreković, glavni nadzorni inženjer, istaknuo je da je rok za završetak radova 16. kolovoz 2021. te da se radovi odvijaju prema planu. - Objekt je prizemni, tlocrtnih gabarita 42 x 43 m, sa 4 vrtićke jedinice po 20 – ero djece – dodao je.


- Gradimo budućnost, kao što je i moto naše firme. Podržavamo niz ovakvih projekata u ovoj regiji i tim ćemo tempom i nastaviti. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti – rekla je Anita Dedić, operativna direktorica firme MDK Građevinar.

Sunčica Markuš, učiteljica razredne nastave i voditeljica igraone u Loboru istaknula je da je u kraći odgojno – obrazovni program odobren od strane nadležnog ministarstva, namijenjen djeci predškolske dobi, u Loboru uključeno oko 30 mališana. - Imamo 2 puta tjedno igraonicu u vremenskom trajanju od 2 sata, jako se veselimo izgradnji vrtića i mislimo da ćemo tako poboljšati kvalitetu života djece i njihovih obitelji na našem području – zaključila je Sunčica Markuš.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook