Prethodni članak
Sljedeći članak

Dječji vrtić neće biti u sklopu zgrade društvenog doma, no Općina Hrašćina od njega ne odustaje

Priprema se projektna dokumentacija rekonstrukcije zgrade Doma kulture u Trgovišću, projekt vrijedan 7,5 milijuna kuna


Općinsko vijeće Hrašćine usvojilo je izvješće o izvršenju proračuna u prvom polugodištu. Od planiranih godišnjih prihoda od 9,6 milijuna, u prvih šest mjeseci realiziralo se milijun 896 tisuća kuna. Godišnji su rashodi planirani u istom iznosu kao prihodi, a u prvom je polugodištu utrošeno oko milijun 600 tisuća kuna tako da Općine Hrašćina ima višak prihoda za naredno razdoblje od blizu 300 tisuća kuna, zaključeno je na sjednici.

Uredi Općine bi se izmjestili
Načelnik Branko Tukač podnio je izvješće o prvih 6 mjeseci ove godine, a izvijestio je i o aktivnostima u tekućem razdoblju. Među važnijim, izdvojimo pripremu projektne dokumentacije rekonstrukcije zgrade Doma kulture u Trgovišću. Sufinanciranje države bilo bi 7,5 milijuna kuna. Iako je prvotno bilo zamišljeno da se zgrada kompletno uredi i u njoj smjesti i Dječji vrtić, takav bi projekt bio vrijedan blizu 18 milijuna kuna. – Država može sudjelovati sa 7,5 milijuna i mi to ne možemo popratiti s 10 milijuna. Zato smo odlučili prijaviti projekt uređenja doma u ovom obliku, popravilo bi se krovište, fasada i cijela bi zgrada bila društveni dom, Općina bi se izmjestila u prostorije gdje je nekada bio matični ured i sada vijećnica, a u projekt ne bi ušlo uređenje okoliša, već bismo to naknadno napravili – pojasnio je načelnik Tukač. Rok prijave na natječaj je 30. rujna. Samim time, dječji vrtić ne bi bio, kako je prvotno planirano, u sklopu tog objekta, no od gradnje vrtića se ne odustaje. – Vrtić nam je nužan. Sada imamo oko 30 mlišana u vrtićima u okolnim općinama, a ubuduće, potrebe će biti još veće. Stoga planiramo gradnju, jedna moguća lokacija je iza ambulante, a druga pored sportske dvorane. Obje zadovoljavaju, u graevinskom su području. prostor kod dvorane ima 5000 kvadrata, iza ambulante 3000, a nama za vrtić kapaciteta prihvata 50 – ak mališana je potrebno 2500 kvadrata – kaže načelnik Tukač.

Društveni domovi
Tukač dodaje da je završena obnova mrtvačnice i uređenje ispraćajnog trga na mjesnom groblju te da se predaje zahtjev za povrat 200 tisuća kuna prema Agenciji za plaćanje u poljoprivredi. Projekt je ukupno vrijedan oko 460 tisuća kuna, a ostvaren je preko LAG – a Prizag.

Općina je preko LAG – a prijavila još jedan projekt, a riječ je o rekonstrukciji parka u Trgovišću, koja bi se odvijala u dvije faze. Vrijednost prve faze je oko 190 tisuća kuna, a druge 140 tisuća. U prvoj fazi preko LAG – a planira se ostvariti oko 150 tisuća kuna. – Uredila bi se dva mala dječja igrališta u parku i uljepšao izgled parka u cenrtru mjesta i prostora oko spomenika – pojasnio je načelnik. U tijeku je i izrada projektne dokumentacije za društveni dom u Hrašćini. – Riječ je o zgradi stare škole, slijedi raspisivanje natječaja, a prva faza vrijedna je oko 150 tisuća kuna. 100 tisuća dobili smo preko Ministarstva regionalnog razvoja, a Općina bi sudjelovala s 50 tisuća kuna. Stara škola će se srušiti, a nadam se da bi temelji mogli biti postavljeni već ove godine. Krenut ćemo i s projektnom dokumentacijom za društveni dom u Gornjem Kraljevcu. Vrijednost oba doma bi bila između 600 i 700 tisuća kuna s projektnom dokumentacijom, a radi se o domovima od oko 100 kvadrata, premjernima za potrebe naših stanovnika – rekao je Tukač. Općina je raspiala i natječaj za projektnu dokumentaciju za sanaciju klizišta u Maretiću, trenutno najvećeg na području općine. – Preko Hrvatskih voda na natječaju smo dobili 56 tisuća kuna odnosno 65 posto sredstava i projektna dokumentacija bi trebala biti gotova do kraja studenog – kaže Tukač.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Opasnost je od naleta na predmet na kolniku na autocesti A7 između tunela TRSAT i tunela ŠKURINJE I u smjeru GP Rupa. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.  Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zbog radova i privreme...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program