Prethodni članak
Sljedeći članak

Djeca i učenici će besplatno putovati vlakom - evo detalja

Riječ je o pilot projektu


Od 1. listopada kreće pilot-projekt besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području Hrvatske.

Kako stoji na stranicama HŽ Putničkog prijevoza, projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja djece osnovnih i srednjih škola vlakom od mjesta stanovanja do mjesta školovanja, kao i povremena putovanja poput jednodnevnih izleta, odlazaka liječniku, na ljetovanje i ostala putovanja. Djeca do polaska u osnovnu školu pravo na besplatno putovanje ostvaruju uz identifikacijski dokument na kojem piše datum rođenja, dok učenici ostvaruju pravo na besplatno putovanje pomoću pametne kartice HŽ Putničkog prijevoza koja se preuzima na blagajnama kolodvora. 

Prilikom preuzimanja pametne kartice na blagajni, učeniku se dodjeljuje profil za pretplatne i pojedinačne karte. Pretplatna karta odnosi se na relaciju na kojoj učenik putuje svakodnevno od mjesta stanovanja do mjesta školovanja, a pojedinačne se karte preuzimaju na blagajnama ili u vlaku. Projekt se uvodi sukladno Programu Vlade Republike Hrvatske 2020. - 2024., a provodit će se u razdoblju od 1. listopada ove godine do 31. prosinca 2022. godine.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook