Prethodni članak
Sljedeći članak

DISLOKACIJA ZAGORSKIH VATROGASACA NA DUGOM OTOKU: ' Svi hvale motiviranost, njihovu obučenost te angažman'


Župan Željko Kolar je zajedno s predsjednikom Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepanom Skuliberom, zapovjednikom Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Marijanom Lovrenčićem, predsjednikom Vatrogasne zajednice Zadarske  županije Željkom Šošom te zapovjednikom Borisom Jovićem posjetio zagorske vatrogasce na njihovoj dislokaciji u mjestu Božava na Dugom otoku.

Kolar je tom prilikom rekao kako ga veseli dojam koji su ostavili zagorski vatrogasci. Svi hvale motiviranost, njihovu obučenost, njihov angažman koji trebaju napraviti. - S druge strane, ono malo slobodno vremena koje imaju, ostavljaju dojam mladih, obrazovanih i dobro odgojenih ljudi koji su primjer drugima te su uspostavili  vrlo dobar odnos s lokalnom zajednicom. Zahvala i čestitke na sjajno obavljenom poslu - rekao je Kolar.

Predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber rekao je kako zagorski vatrogasci već dugi niz godina imaju dislokaciju na Dugom otoku. - Ovdje je pet vatrogasaca s tri vatrogasna vozila koji su tu od početka lipnja do početka rujna. Imamo izvrsnu suradnju s Vatrogasnom zajednicom Zadarske županije i naši vatrogasci su izvrsno primljeni ovdje. Možemo reći da su se već udomaćili. Ponosni smo na naše vatrogasce - naglasio je Skuliber i dodao kako drugih redovnih dislokacija nema, osim onih izvanrednih po potrebi.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Željko Šoša rekao je kako suradnja sa zagorskim vatrogascima traje 20 godina.  - Imamo odličnu suradnju s bivšim predsjednikom i zapovjednikom, kao i sa sadašnjim. Često posjećujemo vatrogasne skupštine u Zagorju. S kolegom Skuliberom razgovaramo o tome da ove godine napravimo bratimljenje između Vatrogasne zajednice grada Zadra i Marije Bistrice - objasnio je Šoša, a rekao je kako su ove godine na Dugom otoku bile 2-3 intervencije te njih nekoliko vezanih uz nevrijeme.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook