Prethodni članak
Sljedeći članak

Direktor Fonda za obnovu podnio ostavku?!

Sutra će sve detaljno pojasniti...


Sutra ću sve objasniti. Ne mogu sada jer sam na sastanku - ponovio je danas nekoliko puta u kratkom telefonskom razgovoru za Jutarnji list dosadašnji prvi čovjek Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije Damir Vanđelić koji je, neslužbeno doznajemo, podnio ostavku.

Zasad nisu poznati konkretni razlozi njegova odlaska, međutim njegov mandat na čelu te institucije obilježili su javni verbalni sukobi s ministrom graditeljstva Darkom Horvatom te brojne kritike zbog sporosti kojom se odvija sama obnova nakon potresa.

- Nemojte sada, sutra - govorio je Vanđelić koji je za sutra sazvao konferenciju za novinare na kojoj, kako su naveli u pozivu, stoji da će "predstaviti redovito izvješće o radu Fonda za obnovu te da će uz njega govoriti i dr.sc. Vuk Vuković ispred Instituta sinergije znanosti i društva te Martina Puljko iz tvrtke GDI".

Iz izvora bliskog Vanđeliću poručuje se kako njegova ostavka na mjesto šefa Fonda za obnovu nije zbog sukoba s ministrom Horvatom već je, kažu, "kad je dolazio najavio da će ostati dok ne postavi sustav na noge".

Vanđeliću bliski izvori poručuju da je Vanđelić "postavio sustav te ide dalje".

- Ali sutra će još sve detaljno objasniti - dodaju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook