Prethodni članak
Sljedeći članak

Diljem Zagorja nikad bogatiji program

Održan još jedan Tjedan mozga u Krapinsko-zagorskoj županiji


I ove godine obilježen je Tjedan mozga u Krapinsko-zagorskoj županiji, u sklopu kojeg su održana brojna predavanja i radionice, s različitom tematikom u Bedekovčini, Loboru, Zaboku, Krapini, Krapinskim Toplicama, Donjoj Stubici i Mariji Bistrici. Tjedan mozga u KZŽ organiziran je u sklopu 23. Tjedna mozga u Hrvatskoj, kao dio svjetske kampanje kojom se širu javnost želi upoznati sa značenjem istraživanja mozga i povezanim bolestima, a pokretačica i organizatorica je dr. sc. Sanja Kovačić.

Ove godine održan je rekordan broj događanja, pa su tako radionice i predavanja održani u Lobor, s naglaskom na Dom za odrasle osobe Lobor-grad, zatim već tradicionalno u srednjoj školi Bedekovčina, a zanimljiva predavanja organizirana su i u Zaboku, u Gradskoj knjižnici i Općoj bolnici, u Gradskoj knjižnici u Krapini, Gradskoj knjižnici u Donjoj Stubici te u Općinskoj knjižnici Krapinske Toplice. Najviše je događanja bilo u Mariji Bistrici, gdje je prvo predavanje, još u srijedu i to u Sportskoj dvorani OŠ Marija Bistrica održala Ema Babić, mag. logopedije i to na temu ''Logopedske intervencije u djece nižih razreda osnovne škole''.

Dan kasnije Jelena Ivana Bikich Oprešnik i Marinko Micak animirali su radionicu za djecu trećeg razreda 'Mozgalice'. Preostala događanja na završetku tjedna održana su u Hotelu Kaj. Organizatorica Tjedna mozga doc. dr. sc. Sanja Kovačić, dr. med., neurolog, KBC Sestre milosrdnice održala je u petak Uvodno predavanje na temu 'Kako vježbati mozak i zabaviti se?', a na koje se nadovezala prof. Anita Klemar s Kreativnom radionicom za starije osobe 'Dramske igrarije za malo starije', u kojoj su najviše sudjelovali članovi dramske sekcije Udruge umirovljenika ''Marija Bistrica'', koje vodi upravo prof. Klemar.

U subotu su Nika Kovačić i Stela Beljak, održale Radionicu za djecu s posebnim potrebama 'Muzikoterapija', a Javno predavanje 'Neurogastronomija' održala je prof. dr. sc. Darija Vranešić Bender, klinička nutricionistkinja. Zadnjeg dana, u nedjelju u jutarnjim satima na rasporedu je bilo Javno predavanje 'Brain gym' Stele Beljak, a za kraj programa i Javno predavanje 'Padam u nesvijest', koje je održala prof. dr. sc. Željka Petelin Gadže, dr. med., neurolog. Tako je završio, programom nikad bogatiji Tjedan mozga u KZŽ-i. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook