Prethodni članak
Sljedeći članak

DHMZ za sutra upalio meteoalarm za gotovo čitavu Hrvatsku


Hrvatsku i sutra čeka sunčano vrijeme, ali jutro će u pojedinim dijelovima države biti hladno. Jutarnja temperatura ponegdje će biti u minusu, a za većinu države DHMZ je upalio žuti meteoalarm, odnosno, izdao je žuto upozorenje, koje, piše DHMZ, označava da je vrijeme "potencijalno opasno"

- Pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji i vedro. Ujutro u unutrašnjosti većinom slab mraz, a moguća je lokalno i magla. Vjetar na kopnu slab. Na moru će umjerena do jaka bura slabjeti te sredinom dana okrenuti na sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 1, na moru 5 i 10 °C. Najviša dnevna temperatura između 13 i 18 °C - stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu.

Za zagrebačku, osječku, gospićku i karlovačku regiju na snazi je za prvi dio dana žuto upozorenje zbog "iznimno niskih temperatura".


- Budite na oprezu zbog niskih temperatura koje se očekuju. Mogući su neki zdravstveni rizici kod osjetljive populacije, ponajprije kod starijih, male djece i beskućnika - piše DHMZ.

Za dubrovačku regiju te za Velebitski kanal, Kvarner i Kvarnerić te cijelu obalnu Dalmaciju na snazi je žuto upozorenje zbog vjetra. Najjači udari vjetra u srijedu bi trebali biti između 65 i 70 km/h na sat u ovim regijama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook