Prethodni članak
Sljedeći članak

DHMZ upalio meteoalarme za čitavu Hrvatsku! Izuzetno opasno vrijeme posebno se očekuje u dvije regije


Državni hidrometeorološki zavod upalio je za danas meteoalarme za čitavu Hrvatsku. 

I dok je za glavninu zemlje za danas upaljen žuti meteoalarm, što znači da će vrijeme biti 'potencijalno opasno', za tri regije, Zapadnu obalu Istre, Sjevernu Dalmaciju te Riječku regiju, upaljen je narančasti alarm, što znači da će vrijeme biti 'opasno'.

No, za dvije regije DHMZ je izdao crveno upozorenje, što znači 'izuzetno opasno vrijeme', koje je se tako može očekivati na Kvarneru i Kvarneriću te u Velebitskom kanalu.

Što se tiče prognoze vremena za danas, iz DHMZ-a kažu kako će vrijeme danas biti umjereno do pretežno oblačno i razmjerno vjetrovito.

"Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, ponajprije u Gorskoj Hrvatskoj uz stvarane snježnog pokrivača. Zapuhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu jugo navečer okreće na jaku i olujnu buru, najprije na sjevernom dijelu. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu između 15 i 18 °C. Najviša dnevna uglavnom između 19 i 25, na istoku i do 27 °C, ali kasno poslijepodne i navečer temperatura u osjetnom padu.", najavili su iz DHMZ-a.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook