Prethodni članak
Sljedeći članak

DHMZ UPALIO METEOALARM: Budite na oprezu


Nastavlja se promjenjivo razdoblje s povremenom mjestimičnom kišom koja ponegdje može biti i obilna. U nekim područjima će biti i grmljavine. Bit će znatno svježije nego prošlih dana, pogotovo na kopnu, prognozira Zoran Vakula za HRT.

Još nema kraja razdoblju promjenjivog vremena, u većini krajeva s povremenom kišom, koja gdjekad neće prati, nego prljati. Pritom će ponegdje biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom, pa i nevremena s tučom. No više nam neće biti vruće i sparno kao prošlih dana, a ni noći i jutra neće biti tople kao prošle dvije, u mnogim mjestima kopnene Hrvatske kao nikad tako rano u godini. Štoviše, najviša poslijepodnevna temperatura zraka u srijedu i četvrtak u dijelu kopnene Hrvatske bit će oko donedavne najniže noćne i jutarnje, mjestimice čak i niža.

DHMZ je za zagrebačku regiju izdao žuto upozorenje. ‘Mjestimice mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom i obilnom kišom. Moguće su lokalno bujične i urbane poplave. Količina oborine > 20 mm; Vjerojatnost grmljavine > 50 %. Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook