Prethodni članak
Sljedeći članak

Detaljna tjedna prognoza: Božarov najavio što nas sve čeka do idućeg ponedjeljka

  • Kristijan Božarov

    Kristijan Božarov (Foto: Pixsell)


Ovogodišnji svibanj nam je dao dosta promjenjivo vrijeme uz čestu pojavu kiše i pljuskova, ali temperatura je bila primjerena prosječnoj. U sljedećih tjedan dana nastavlja se pravo proljeće tipično za naše podneblje. Neki dani će nam donijeti pljusak ili kišu, bit će i sunca, a tijekom cijelog razdoblja će temperatura zraka biti ugodna. U subotu, 1. lipnja, počinje i klimatološko ljeto. Opširniju prognozu donosimo u nastavku.

Srijeda nam donosi izmjenu oblaka i sunčanih razdoblja, a mjestimice još može pasti i malo kišice, uglavnom tijekom noći. Kako dan odmiče tako će biti suho uz postupno razvedravanje. Dnevna temperatura će biti ugodnih 20-ak stupnjeva uz lagani sjeverni vjetar.

Zasad još nije na vidiku neka dugotrajna stabilizacija vremenskih prilika pa će vjerojatno i u četvrtak i petak ostati nestabilno vrijeme. Bit će sunčanih razdoblja, ali vrlo vjerojatno možemo očekivati i nalete kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom, u četvrtak u popodnevnim ili večernjim satima. Temperatura zraka bez veće promjene pa će dnevne vrijednosti biti malo preko 20 Celzijevih stupnjeva.

Nažalost, ni vikend ne djeluje sasvim dobro. I dalje postoji mogućnost za kišu i pljuskove, vjerojatnije u subotu dok bi u nedjelju ipak trebalo biti nešto više suhog vremena. Bit će ugodno toplo s obzirom na to da ulazimo u lipanj, prvi mjesec klimatološkog ljeta.

Ponedjeljak izgleda djelomično sunčan, ali i daje postoji mogućnost za kišu ili pljusak s grmljavinom. Temperatura zraka u laganom porastu na 25 Celzijevih stupnjeva.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook