Prethodni članak
Sljedeći članak

Detaljna tjedna prognoza: Božarov najavio što nas sve čeka do idućeg ponedjeljka


U jučerašnjem izdanju tjednika Zagorski list, naš prognostičar Kristijan Božarov objavio je prognozu vremena za narednih tjedan dana.

Za danas je bio precizan i točan, najavivši promjenu vremena i snijeg u višim predjelima, a što nas čeka iduće dane, pročitajte u nastavku.

VREMENSKA SLIKA:

Nakon toplog ožujka i prva polovica travnja je nastavila s puno sunca i topline, za vikend je temperatura ponovno išla do 30 Celzijevih stupnjeva. Sada je stigla značajna promjena koja će nam u sljedećih tjedan dana donijeti sasvim drukčije vremenske prilike u odnosu na proteklih mjesec dana - bit će hladnije i promjenjivo uz povremenu kišu i sjeverni vjetar. Povratak u jakne i nastavak sezone grijanja.

VREMENSKA PROGNOZA:

Srijeda nam donosi puno oblaka i prohladno vrijeme. Prijepodne većinom suho, a poslijepodne je vjerojatan još jedan val kiše i pljuskova. Sjeverni vjetar će oslabjeti, a temperatura s jutarnjih 4°C porasti na poslijepodnevnih 9 ili 10 Celzijevih stupnjeva.

U nastavku tjedna bi vrijeme ostalo promjenjivije i svježije. Tako će i u četvrtak i petak uz povremeno više oblaka postojati mogućnost za nalet kiše ili kakav lokalni pljusak, ali bit će i nešto sunčanih razdoblja. Puhat će umjeren i pojačan vjetar sjevernih smjerova. Zato ostaje svježe vrijeme, primjerenije dobu godine nego ovo što smo imali do sad, čak i malo hladnije od normale. Noćna temperatura blizu nule, a dnevna između 10 i 15 Celzijevih stupnjeva.

Dani vikenda će i dalje biti svježi i promjenjivi. U slučaju vedre i mirne noći nije čak isključena ni mogućnost za pojavu slabog mraza. Nadajmo se da će se to nekako izbjeći, oblaci bi nam noću pomogli u održavanju pozitivne temperature. Tijekom dana izmjena oblaka i kraćih sunčanih razdoblja, a može pasti i nešto kiše. Noćna temperatura blizu nule, a dnevna između 10 i 14°C. Slično počinje i novi tjedan, iako bi postupno išlo na ugodnije temperature i više suhog vremena.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook