Prethodni članak
Sljedeći članak

Detalji koje je MORH skrivao: Pijani vojnik razbio oklopnjak vrijedan 300.000 eura


Vojnik koji je sredinom siječnja u petrinjskoj vojarni oštetio oklopno vozilo Patria imao je 0,46 promila alkohola u krvi, potvrdio je MORH je za Dnevnik Nove TV.

Doznaje se da je napravljena materijalna šteta od 300 tisuća eura, a kvar na vozilu nakon više od mjesec dana još uvijek nije popravljen. Pokrenut je stegovni postupak protiv trojice vojnika, a jedna od njih je zapovjednik satnije i sin šefa Uprave za obavještajne poslove.

Podsjećamo, MORH je incident tek nekoliko dana kasnije potvrdio za portal Danas.hr. “Prema informacijama dobivenim iz Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH tijekom redovitih obučnih aktivnosti u vojarni Pukovnik Predrag Matanović u Petrinji, došlo je do oštećenja jednog BOV Patria”, poručili su.

Detalje nisu iznosili, potvrdili su tek da je osnovano povjerenstvo koje će utvrđivati sve okolnosti te MORH nije imao potrebu izvijestiti javnost prije nego su za njega doznali mediji. Naknadno se saznalo da je utvrđena ljudska pogreška i da je vojnik, koji je vozilo naoružano strojnicom i modernim sustavom trebao parkirati u hangar, zapeo za konstrukciju objekta.

Inače, BOV Patria spada u najmodernije oružane sustave koje koristi hrvatska kopnena vojska. Glavna karakteristika mu je daljinski upravljiva oružna stanica UT30MK2 koja je opremljena i dvocijevnim lanserom protuoklopnog raketnog sustava SPIKE LR, piše Telegram.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook